Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα και έκανε λόγο για τοξικότητα – Αιχμές από τους αμφισβητίες

Συνεχίζεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Στη συνεδρίαση έχουν τεθεί αντιμέτωποι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη του κόμματος που ζητούν εκλογή νέας ηγεσίας, με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Το κόμμα είχε αρρυθμίες, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ακόμη ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σχολίασε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλα με σοβαρότητα και προσπάθεια προκειμένου όπως είπε «να έχουμε καθαρό στίγμα». 

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ότι το ποσοστό των ευρωεκλογών «είναι δικό μας και δεν το χρωστάμε σε κανέναν μιντιάρχη ή ολιγάρχη».

Επίσης, είπε πως «μόνο για κακό βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ στα κανάλια», ενώ ανέφερε ότι η απάντηση της διαπλοκής στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ήταν «να αφανιστεί από μίντια που δεν την ήθελαν». Όπως υπογράμμισε «εκεί που είχαμε εξαφανιστεί τρεις μήνες τώρα είμαστε πρώτο θέμα με δηλώσεις σημαντικών στελεχών. Αυτό δεν είναι ανεκτό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ «αυτή η πορεία θα αξιολογηθεί με πολλούς τρόπους. Ο καθένας θα το αξιολογήσει από δίκη του οπτική γωνία. Όταν αντιμετωπίζεις μια κατάσταση για να νικήσεις η μάχη πρέπει να γίνεται συνολικά. Το λέω αυτό γιατί θέλω να πάω στο ζήτημα του κόμματος. Υπήρχαν αρρυθμίες.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Πρέπει να κάνουμε το κόμμα πιο λειτουργικό. Έδειξε τα όριά του ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους διαφωνούντες τους ρώτησε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό κόμμα; Το πρόγραμμά του είναι προϊόν copy paste; Δεν ήταν στα mails σας πέντε μήνες; Δεν πήγε στις νομαρχιακές; Διαφώνησε κανείς; Να βγει και να πει αυτό είναι λάθος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές, χωρίς να ονοματίσει όμως πρόσωπα, κατά όσων βουλευτών και στελεχών δεν στήριξαν κεντρικές αποφάσεις του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα

Σημεία από την εισαγωγική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2;

Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντιακό ούριο άνεμο.

Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το Κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε.

Τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη.

Ευθυμίου: Δεν είμαστε ΚΚΣΕ, άμεση προσφυγή στις κάλπες για νέο restart

Μετά την εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη, τον λόγο πήρε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευθυμίου τον χαρακτήρισε απολογισμό ΚΚΣΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης). «Δεν είμαστε ΚΚΣΕ για να κάνουμε ανάλυση με ποσοστά. Με όσα ακούω είμαστε σαν γραφειοκράτες και περιπτωσιολόγοι», είπε ο Πέτρος Ευθυμίου.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Πέτρος Ευθυμίου ζήτησε την άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, προκειμένου να υπάρξει έναν νέο restart.

Κατρίνης: Δεν συμβιβάζομαι με ένα κόμμα του 13 ή του 15%

Με αιχμές προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μιχάλη Κατρίνη.

«Η πραγματικότητα είναι μία. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν για χιλιάδες πολίτες: κόμμα εξουσίας. Κάποιοι, μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13 ή του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εγώ δεν είμαι», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας στη συνέχεια «προγραμματική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης με στόχο «μία, μεγάλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυβέρνηση»

Μαργαρίτης σε Ανδρουλάκη: «Πρόεδρε χάσαμε - ΚΚΕ του Κέντρου η εικόνα του ΠΑΣΟΚ»

Σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Θόδωρος Μαργαρίτης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Θόδωρος Μαργαρίτης του είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει την εικόνα ενός γερασμένου κόμματος, χαρακτηρίζοντάς το ως ΚΚΕ του Κέντρου.

«Χάσαμε πρόεδρε, μην το ψάχνεις», είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια την υποψηφιότητα του Ζαγοράκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ως «μεταγραφή αεροδρομιου».

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

Αποστολάκη: Δεν καταφέραμε να φέρουμε πολίτες στην κάλπη

Για δύο αρνητικά δεδομένα σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.
Σύμφωνα με την ίδια, το πρώτο αρνητικό δεδομένο ήταν η αποχή, ενώ το δεύτερο η περιορισμένη άνοδος του ΠΑΣΟΚ παρά την κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας και την περαιτέρω υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν κατορθώσαμε με τις παρεμβάσεις και το συνολικό πολιτικό μας μήνυμα να φέρουμε πολίτες στην κάλπη, δηλαδή να τους γεννήσουμε ελπίδα» είπε μεταξύ άλλων η Μιλένα Αποστολάκη. 

Απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις Ανδρουλάκη περί μεγάλης ασυμμετρίας μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας στις ευρωεκλογές, η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε πως "στο λεκανοπέδιο ο παρεμβατικός ρόλος των βουλευτών δεν έχει καμία σχέση με εκείνον στην περιφέρεια. Στο λεκανοπέδιο αξιολογείται η κυβερνησιμότητα του κόμματος. Και αυτή την προσδοκία δεν καταφέραμε να την εκφράσουμε με δυναμισμό και προοπτική». 

Χριστοδουλάκης: Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές - Συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε στο θέμα των διαγραφών που άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλακης.

«Πρόεδρε η ενότητα δεν κατακτιέται και δεν σφυρηλατείται με διαγραφές» φέρεται να είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική και όσον αφορά την λειτουργία του κόμματος, κάνοντας λόγο για απαξίωσή της.

«Η θεσμική λειτουργία του κόμματος απαξιώθηκε. Ελάχιστες γόνιμες συνεδριάσεις των οργάνων, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν, οι θέσεις μας σε κρίσιμα νομοσχέδια δεν συζητήθηκαν στα κομματικά όργανα, το κόμμα πήρε τη μορφή ενός κλειστού σχηματισμού, που δεν ενέπνευσε τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη συνδιαμόρφωση», είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε ακόμα πως "Είναι αυτονόητη αναγκαιότητα η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, η διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου. Απαιτείται συμπαγές πολιτικό αφήγημα, αυτοπεποίθηση στις ιδέες και στα στελέχη μας, μακριά από οποιαδήποτε φοβικότητα. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως «Χρειάζεται πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ζητώντας την συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο, με όρους μαζικότητας και εξωστρέφειας που θα προσδώσει νέα δυναμική, και μετέπειτα,

Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου. Με απόφαση Προέδρου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας», ανέφερε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Χρηστίδης: «Αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών»

Αιχμές κατά της στρατηγικής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Παύλος Χρηστίδης κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Αθήνας είπε ότι το ποσοστό του κόμματος είναι κατώτερο των προσδοκιών, ενώ μίλησε για έλλειψη προεργασίας προεκλογικά.

«Δεν ήμασταν πάντα τρίτοι στις δημοσκοπήσεις», είπε ο Παύλος Χρηστίδης

Κουκουλόπουλος: Να τα δούμε όλα από την αρχή ακόμα και την εκλογή προέδρου από τη βάση

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Κοζάνης ζήτησε επίσπευση διαδικασιών για την εκλογή προέδρου από τη βάση. 

«Να τα δούμε όλα από την αρχή ακόμα και την εκλογή προέδρου από τη βάση», είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ζητώντας πρωτοβουλίες από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

pasok_synedriasi

Σκανδαλίδης σε Ανδρουλάκη: Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς το σχέδιο της μεγάλης Παράταξης να πάμε σε άλλες διαδικασίες

Αυστηρή κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άσκησε από την πλευρά του και το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του οργάνου, ο πρώην υπουργός μίλησε για πύρρειες νίκες του ΠΑΣΟΚ που δεν διασφάλισαν το άλμα προς τα εμπρός.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε την ανάγκη για επανεκκίνηση με άλλους όρους λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ με ταυτόχρονη ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στη συνέχεια είπε ότι δεν γεννήσαμε ελπίδα και δεν αναδείξαμε κυβερνητική ομάδα. Δεν υπήρξε πολιτικό κέντρο, δεν υπήρξες πρωθυπουργίσιμος, ενώ δήλωσε απογοητευμένος από την πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ.

Απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε «αν μπορείς να εγγυηθείς το σχέδιο της μεγάλης παράταξης καλώς, αν δεν μπορείς να πάμε σε άλλες διαδικασίες

Μάντζος: Να βρούμε πού διαφωνούμε, αν διαφωνούμε

«Διαχειριζόμαστε μια ήττα ενώ δεν χάσαμε. Έπρεπε να γίνει συζήτηση εδώ και όχι βιαστικά στα ΜΜΕ. Στην ΚΠΕ πρέπει να μιλήσουμε για όλα τα επίπεδα δράσης του κόμματος. Και να μιλήσουμε πολιτικά. Να βρούμε πού διαφωνούμε, αν διαφωνούμε. Όχι προσωπικά. Μην κάνουμε το προσωπικό, πολιτικό», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ ζήτησε η συζήτηση να γίνει με πολιτικούς όρους εξ ολοκλήρου και κυρίως με αυτοκριτική.

Σημεία από τη δευτερολογία Ανδρουλάκη: 

Όλες μου οι επιλογές ήταν αξιακές διότι έχω πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα. Έφτασα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με τις δικές μου δυνάμεις και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι.

Επειδή η παράταξη έχει πονέσει πολύ από τυχοδιωκτισμούς αλλά και παιχνίδια παρασκηνίου, πρέπει να έχουμε ιστορική μνήμη και να θυμόμαστε ότι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ έχει πολεμήσει και έχει πολεμηθεί πολλές φορές από τον καθεστωτισμό και τη γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Όποτε νίκησε η ψυχή του ΠΑΣΟΚ με την αυτονομία, το πάθος, τις αξίες και τις ιδέες της, πήγε μπροστά. Όποτε ηττήθηκε, οι παλαιότεροι γνωρίζουν τι συνέβη.

Ήταν μια γόνιμη συζήτηση. Θα προσπαθήσω η πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή να είναι όσο γίνεται πιο ενωτική και να καλύψει όλα όσα συζητήσαμε. Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης.

Για μένα η ενότητα δεν είναι μόνο λόγια, ούτε διακηρύξεις, είναι κουλτούρα. Όταν φεύγει η λέξη, είναι σφαίρα. Δε γυρνάει πίσω. Σήμερα λοιπόν, -κατά κάποιους- η άνοδος κατά 5% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές είναι ήττα! Η άνοδος κατά 4% από τις εθνικές εκλογές του 2019 είναι ήττα!

Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες αλλά όχι να γίνεται και μια καθολική απαξίωση μιας ανοιχτής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας το κόμμα έφτιαξε ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με θεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτοί οι οποίοι σήμερα ψέγουν το πρόγραμμα, επί τέσσερις μήνες δεν έστειλαν ούτε ένα email για τον τομέα τους.

Το καταστατικό δεν είναι ασπίδα κανενός, είναι ασπίδα όλων μας. Το 2019, άνοιξε και τότε μια συζήτηση, ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. «31% ο ΣΥΡΙΖΑ και 8% εμείς, να γίνουμε τάση του ΣΥΡΙΖΑ» έλεγαν κάποιοι όπως θα θυμάστε από τη συζήτηση που έγινε εκείνη την περίοδο στην Κεντρική Επιτροπή. Κάποιοι διαφωνήσαμε και είπαμε «ναι δεν πήγαμε καλά, αλλά όχι και να γίνουμε τάση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε δυνατότητες». Σήμερα είμαστε 2 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ακόμη και εάν ανοίξει ένας διάλογος με τις προοδευτικές δυνάμεις, δεν θα ανοίξει με ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς δύναμη, χωρίς τη δυνατότητα να βάλει πρωταγωνιστικά την ατζέντα του. Το επισημαίνω γιατί με την ίδια ευκολία που σήμερα καταδικάζουμε την κυβερνητική μας προοπτική, και τότε καταδικάζαμε τη δυναμική μας σε έναν ευρύτερο χώρο προοδευτικών ανακατατάξεων.

Πέντε συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά κάποιοι δεν μίλησαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Ούτε για τα ομόφυλα, ούτε για τα πανεπιστήμια, γιατί πολύ απλά ήταν "Πόντιοι Πιλάτοι". Οι ίδιοι σήμερα έρχονται και λένε ότι δεν συνεδρίασαν τα όργανα.

Το να προσπαθείς μία εβδομάδα τώρα με κάθε τρόπο να πάρεις τον προβολέα από τον μεγάλο ηττημένο, που θα έπρεπε να απολογείται, για μένα είναι τυχοδιωκτισμός. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά εδώ σήμερα; Είναι τυχοδιωκτισμός. Ούτε δύο ώρες δεν επέτρεψαν κάποιοι να μπει προ των ευθυνών του ο Μητσοτάκης. 
Διαγραφές: Έχω κάνει τόσες πολλές που τι να πω; Τι να πω; Φοβερό! Δηλαδή τι θα κάνει ένα κόμμα, εάν πάρουν δημοκρατικά απόφαση τα όργανα, και την επόμενη μέρα έχουμε πάλι τα ίδια; Πρέπει να φτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν 15 χρόνια;

Το πολιτικό ήθος είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, όσα λέμε εδώ δημοσίως να τα πιστεύουμε μέσα μας και να  θέλουμε πραγματικά να τα υπηρετήσουμε. Και όχι να θέλουμε ξαφνικά να δημιουργήσουμε μία αίσθηση πλήρους ταπείνωσης του κόσμου, ότι αποτύχαμε, και να γίνει κάτι άλλο. Να το περιγράψουμε το κάτι άλλο. Κι όχι να στήσουμε μια πασαρέλα για να έρθει το κάτι άλλο κρυπτόμενο.

Όταν είπα το 2021 αυτόνομη πορεία, ήξερα πολύ καλά τις δυσκολίες. Ήξερα πολύ καλά ότι υπάρχει η πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να μην είναι αυτοδύναμη. Όπως γνωρίζω και πολύ καλά πόσοι από εσάς μου λέγατε σε όλες τις ομιλίες: «βάλε ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη». Όλες οι επιλογές είχαν ρίσκο. Αυτό που είπα το 2021, αυτό υπηρέτησα μέχρι σήμερα. Έκανα λάθη; Έκανα λάθη σας το είπα. Αλλά αυτό υπηρέτησα, την ανανέωση, την πολιτική αυτονομία και την ενότητα. Και η ενότητα για μένα δεν είναι θεωρητική συζήτηση, είναι διαφάνεια και αξιοκρατικές επιλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαμαντοπούλου: Στόχος να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη αντιπολίτευση και ένα κυβερνών κόμμα

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος γύρος των οποίων είναι την ερχόμενη Κυριακή 6/10, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 η Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια πρόεδρ...

Ανδρουλάκης: «Η πολιτική γραμμή της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας θα συνεχιστεί»

«Τα δύσκολα είναι πίσω μας και ήταν να φύγουμε από τις μυλόπετρες του δικομματισμού», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού στο MEGA...

Φόρτωση άρθρων...