Τα πέντε πράγματα που πρέπει να γίνουν γνωστά για τον προϋπολογισμό του 2025 που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή αναλύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε βίντεο του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρωθυπουργός τονίζει μεταξύ άλλων ότι «κάνει καλό στην τσέπη μας» και ότι «νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει για τον προϋπολογισμό:

«Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον προϋπολογισμό του 2025

1. Κάνει καλό στην τσέπη μας καθώς περιέχει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων. Έτσι κλείνουμε την ψαλίδα που μας χωρίζει από τα ευρωπαϊκά εισοδήματα.

2. Νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος, διότι το μειώνει κατά σχεδόν 5 μονάδες του ΑΕΠ αυξάνοντας τη διεθνή αξιοπιστία τη χώρας μας.

3. Κάνει πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική την οικονομία μας διότι στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών και τη μείωση εισαγωγών.

4. Κλείνει το επενδυτικό κενό καθώς συγκριτικά με το 2019 υπερδιπλασιάζει τις δημόσιες επενδύσεις που κάνουμε σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια και πολιτική προστασία.

5. Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας, σε μια στιγμή που άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες είτε βρίσκονται σε ύφεση, είτε έχουν υπερβολικά ελλείμματα».