Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Επίθεση Κασσελάκη στην ΚΕ – Eίμαι λυτρωμένος - Φόρεσαν κουκούλες στα μέλη - «Πραξικόπημα» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 163 ναι, 120 όχι και 3 άκυρα-λευκά

Πολιτική
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε 5 λεπτά διήρκησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά το αρνητικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες ψηφίστηκε από 163 μέλη του οργάνου κι ο αρχηγός του κόμματος δήλωσε πως είναι «λυτρωμένος γιατί είδαν οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος».

«Είναι πρωτοφανές η γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος. Η νομεκλατούρα έφτασε στο σημείο να επιστρατεύει πρακτικές που δεν ανήκουν στις αξίες της Αριστεράς» ισχυρίστηκε ο Στ. Κασσελάκης εξαπολύοντας πυρά κατά όσων ζήτησαν την «εκθρόνισή» του με την επιλογή τους να στηρίξουν τη μομφή.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «φόρεσαν στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κουκούλες για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα».

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που πάντα λογοδοτώ, στον αλό του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στο φινάλε χωρίς να πει τίποτα περισσότερο. Αμέσως μετά αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς ν’ ακούσει οποιονδήποτε άλλον.

Την ώρα που βάδιζε προς την έξοδο, άλλοι χειροκροτούσαν κι άλλοι αποδοκίμαζαν τη στάση και τα λόγια του.

 Μετά την αποχώρηση Κασσελάκη από τη συνεδρίαση, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αποφασίζουν για τον οδικό χάρτη μετά την πρόταση μομφής

Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Πορεία προς έκτακτο συνέδριο και νέες κάλπες για την επιλογή νέου επικεφαλής του κόμματος χαράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την πρότασης μομφής κατά του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, την οποία ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή νωρίτερα σήμερα Κυριακή.

Η κρίσιμη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου όπου διεξήχθησαν οι διήμερες διαδικασίες, στήθηκαν τρεις κάλπες, με τα μέλη να ψηφίζουν αλφαβητικά.

Συνολικά, 163 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και 120 κατά, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα – λευκά. Μετείχαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα 210 στην κάλπη και τα 76 τηλεφωνικά. Από τα 294 μέλη δηλαδή, ψήφισαν 286.

Πότε θα γίνει το έκτακτο συνέδριο

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο.

Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής.

Ως προς το πότε θα συγκληθεί το έκτακτο συνέδριο, βάσει καταστατικού, προβλέπεται η διαδικασία το πολύ μέσα σε τρεις μήνες από τη στιγμή που διατυπώνεται το σχετικό αίτημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαμαντοπούλου: Τώρα είναι η ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων

Την επιτακτική ανάγκη οι πολιτικές και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις των καιρών, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Άνν...

Ανδρουλάκης: «Σήμερα οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 16% - Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα μας»

Στη νέα δημοσκόπηση, που αποτυπώνει στο 16% την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Νέα Ιωνία. «Δεδομένο που δεν προέκυψε συγκυριακά ούτε έπε...

Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Στόχος της νέας Επιτροπής είναι να χαμηλώσει τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη, οι οποίες είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ευωρωπαϊ...

Φόρτωση άρθρων...