Η εμπλοκή με τις τηλεοπτικές άδειες, η αξιολόγηση και η επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με επ΄ αόριστον αναβολή ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις ως προς το τάιμινγκ του ανασχηματισμού.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, ο Νίκος Παππάς είχε εισηγηθεί σαρωτικό ανασχηματισμό αμέσως μετά το συνέδριο.

Αντίθετα το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι πρέπει να τελειώνει πρώτα η αξιολόγηση.

Τις τελευταίες μέρες στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εισηγούνται αναβολή επ΄ αόριστον του ανασχηματισμού, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο. 

Αυτοί που εισηγούνται αναβολή του ανασχηματισμού προβάλουν το επιχείρημα, ότι με τον πόλεμο που δέχεται στην παρούσα φάση η κυβέρνηση από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, ο ανασχηματισμός θα καεί στην κυριολεξία.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας προβληματίζεται έντονα για τις επιπτώσεις που θα έχει σε επικοινωνιακό επίπεδο ο πόλεμος που έχουν κηρύξει τα μέσα ενημέρωσης στην κυβέρνηση.

Γι΄ αυτό δεν αποκλείεται να περιμένει το οριστικό ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου, πριν προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Στο Μαξίμου έχει διατυπωθεί και μια τολμηρή πρόταση για πάγωμα του ανασχηματισμού μέχρι να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα του δημόσιου χρέους.

Κορυφαίο στέλεχος προτείνει στον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε ανασχηματισμό αν δεν ξεκαθαριστεί το στρατηγικής σημασίας ζήτημα του χρέους.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση κερδίσει την καθοριστική μάχη για τη μείωση του χρέους, τότε θα πρέπει σύμφωνα με την εισήγηση, ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη χώρα που σημαίνει και νέες προτεραιότητες σε επίπεδο στρατηγικής και κεντρικής πολιτικής.

Αν η υπόθεση του δημόσιου χρέους μετατεθεί για το αόριστο μέλλον, τότε θα πρέπει να γίνει και πάλι σαρωτικός ανασχηματισμός, με στόχο τη συγκρότηση ενός σχήματος μάχης, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Το σενάριο της προσφυγής σε εκλογές συνδέεται αποκλειστικά με το ζήτημα του δημόσιου χρέους.

Γιατί και οι πλέον αισιόδοξοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν, ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να σταθεί σε περίπτωση κατά την οποία δεν εξασφαλίσει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Μια λύση έστω και κουτσουρεμένη για να μπορεί να παρουσιάσει μια θετική εξέλιξη στον κόσμο.