Το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή εσωκομματικών Εκλογών το επόμενο διάστημα προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνονται η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και το χρονοδιάγραμμα της νέας κούρσας για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «τραύμα που πρέπει να επουλωθεί» για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως είπε δε, πιστεύει πως στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη και όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό θα υποστηρίξω και σήμερα» είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε και σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως σαφώς ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα. 

«Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει τις δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα», είπε ο βουλευτής Χανίων και κάλεσε τους πάντες να δεσμευτούν για ενότητα. Αναφερόμενος δε στο πότε μπορούν να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες τις τοποθέτησε στις αρχές Νοεμβρίου. «Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», πρόσθεσε ο Παύλος Πολάκης.