Τετάρτη
26 Ιουνίου 2024

Προσλήψεις-εξπρές στο Δημόσιο: Παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό το σχέδιο για απλοποίηση των διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ

Σύσκεψη με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Ακόμα, συζητήθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet. 

Με τον τρόπο αυτόν, τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων θα επικαιροποιούνται άμεσα, περιορίζοντας έτσι τους ελέγχους που γίνονται από το ΑΣΕΠ και συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που σήμερα καθυστερούν την πλήρωση θέσεων και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του ΑΣΕΠ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής.

Κυβέρνηση ΑΣΕΠ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Δούκας το παίζει δίπορτο - Θα είναι και δήμαρχος και αρχηγός, δηλαδή και αστυφύλαξ και χωροφύλαξ

Οι προθέσεις του Χάρη Δούκα για το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τέθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβού...

Μαρινάκης: Η ΝΔ έχει όλους τους ισολογισμούς της αναρτημένους και πλήρως διαυγή οικονομικά

Τους ισχυρισμούς περί «μαύρων ταμείων» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο κ. Μαρινάκης τόνισε, όπως και εχθές κατά τη διάρκ...

Μανιφέστο γελοιότητας Κασσελάκη από τις ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να πάρουν την «Αυγή» - Θα δώσω 20.000 ευρώ εγώ, να δώσουν και οι άλλοι

Στο κλείσιμο του ημερήσιου φίλου της «Αυγής» και στα οικονομικά των κομμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό «Cos...

Φόρτωση άρθρων...