Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

Πρωτιά Ν.Δ., άλμα ΠΑΣΟΚ, καθίζηση ΣΥΡΙΖΑ – Τον πρώτο λόγο ο Ανδρουλάκης (κάρτες)

Παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά δεύτερο και αυξάνει το ποσοστό του, ενώ συνεχίζεται η πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης για να κερδίσει στις Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ που όμως αυξάνει κατά πολύ τα ποσοστά του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πέμπτο κόμμα και μονοψήφιος. Στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης παραμένει το φαβορί, ενώ η Α. Διαμαντοπούλου κάνοντας ντεμαράζ ανεβαίνει στην δεύτερη θέση σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Εντυπωσιακή άνοδο και για τον Παύλο Γερουλάνο που ισοβαθμεί με τον Χάρη Δούκα στην τρίτη θέση.

Στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι ψηφοφόροι του κόμματος με μεγάλη πλειοψηφία, δηλώνουν ότι επιθυμούν να εκλεγεί άλλος πρόεδρος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Τα ευρήματα παρουσίασε ο Στράτος Φαναράς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναλυτικά.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ κινείται στο 22,4%. Το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 13,2%, το ΚΚΕ στην τρίτη θέση με 8,1%, η Λύση τέταρτη με 7,6%, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% και ακολουθούν: Φωνή Λογικής με 3,7%, Πλεύση με 3,6%, Νίκη με 2,6%, Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2% και Σπαρτιάτες με 1,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,9% (8,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 2,2% δεν απαντούν. Δεν θα ψηφίσει απαντά το 8,3%, άκυρο/λευκό το 3,9%, λοιπά κόμματα 3,4%.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,2% (πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωκλογών οπότε είχε πάρει 28,3%) ενώ το ΠΑΣΟΚ εκτοξεύευται στο 17,2% (από 12,8% στις ευρωεκλογές και 15,5% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου). Το ΚΚΕ με 10,6% στην τρίτη θέση, η Λύση τέταρτη με 9,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση με 8,4%.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Ποιον προτιμούν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του κόμματος με 24%. Η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει την ανατροπή με 22%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλακης εξακολουθεί να προηγείται διευρύνοντας το προβάδισμά του με ποσοστό 36%. Ο Χάρης Δούκας αυτή τη φορά είναι δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με μικρή διαφορά, στο 17% και μια μονάδα πίσω της ο Παύλος Γερουλάνος με 16%.

Στο κοινό όσων σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν ο Ν. Ανδρουλάκης και πάλι πρώτος με 27%, δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου με 24% ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 20% οι Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος.

Για τον β' γύρο στο ΠΑΣΟΚ, στο γενικό κοινό ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Χ. Δούκα με 48%-35%. Ο Γερουλάνος κερδίζει τον Δούκα επίσης με 45%-35%, όπως και η Διαμαντοπούλου τον Δούκα με 44%-39%. Ο Ανδρουλάκης κερδίζει την Διαμαντοπούλου με 44%-38%, σε περίπτωση Ανδρουλάκη-Γερουλάνου έχουμε θρίλερ καθώς ισοψηφούν με 42% ενώ σε δίδυμο Διαμαντοπούλου-Γερουλάνου κερδίζει με 41%-38% η πρώτη.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA
​ Edit media   ​
Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο των ψηφοφόρων ανέβηκε το ποσοστό όσων προτείνουν να εκλεγεί νέος πρόεδρος καθώς από 65% πήγε στο 69%. Αντίστοιχα, υποχώρησε στο 22% από 23% το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ίδια εικόνα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 56% (από 48% της προηγούμενης μέτρησης) πιστεύει ότι πρέπει να εκλέξει η βάση άλλον πρόεδρο, ενώ υποχωρεί στο 37% (από 43% ) το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης.

​ Edit media   ​

Δείτε ολόκληρη τη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Pulse: Μάχη για 4 στο ΠΑΣΟΚ – Τι δείχνει για τις Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Μάχη για τέσσερις με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους βγάζει για το ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Όταν ερωτώνται εκείνοι...

Mητσοτάκης: «Σπάσαμε ιδεολογικές αγκυλώσεις και δόγματα - Ακυρώσαμε τα θεμέλια που στέκονταν οι αντίπαλοί μας»

Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα. ...

Φόρτωση άρθρων...