Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Τζιτζικώστας: Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την πρόταση, είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την πατρίδα και την Ε.Ε. (Video&Photos)

Την ετοιμότητά του να αναλάβει τα καθήκοντα του Ευρωπαίου επιτρόπου τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έπειτα από την πρόταση του Πρωθυπουργού για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση του πρωθυπουργού να τον προτείνει στη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρει ότι η πρόταση του πρωθυπουργού συνιστά, μεταξύ άλλων, την «αναγνώριση της δυναμικής και του κομβικού ρόλου της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, όπου όλα αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει προσωπικά, υλοποιώντας μεγάλα και σημαντικά έργα».

Όσον αφορά το έργο που πρόκειται να αναλάβει στην Κομισιόν, σημειώνει ότι με την εμπειρία του από τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, έχει πλήρη συνείδηση του μεγέθους των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει, ενώ δήλωσε πως είναι έτοιμος να εργαστεί συστηματικά προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Η ανάρτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την απόφασή του να με προτείνει ως τον νέο επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι για εμένα μοναδική τιμή και παράλληλα μεγάλη ευθύνη.

Με την εμπειρία μου από τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, έχω πλήρη συνείδηση του μεγέθους των προκλήσεων για την Ευρώπη. Και είμαι έτοιμος να εργαστώ συστηματικά ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες των πολιτών για μία Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί προς όφελός τους.

Η ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού συνιστά, επίσης, αναγνώριση της δυναμικής και του κομβικού ρόλου της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, όπου όλα αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει προσωπικά, υλοποιώντας μεγάλα και σημαντικά έργα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας ότι δέσμευσή μου είναι να συνεχίσω το έργο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών, υπηρετώντας την πατρίδα μου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης και καθήκοντος.
Οδηγός μου, όπως σε όλη την πορεία μου μέχρι σήμερα, είναι και θα παραμείνει η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Η ανάρτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα:

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Τζιτζικώστας στο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση για τον νέο Έλληνα επίτροπο

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος θα είναι ο νέος Έλληνας επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργούς, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα προταθεί από την Ελλάδα ως ο Επίτροπος στην Κομισιόν. Την επίσημη ανακοίνωση έκανε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε πως μέχρι τέλος του μήνα θα γνωρίζει η χώρα μας το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεσμεύθηκε να αγωνιστεί για μία Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα

Κατά την είσοδό τους στο Μέγαρο Μαξίμου, οι κάμερες κατέγραψαν τον σύντομο διάλογο που είχαν, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ευχαριστεί θερμά τον Πρωθυπουργό για την απόφασή του να τον προτείνει ως τον νέο επίτροπο της Ελλάδας. «Για μένα αποτελεί μοναδική τιμή. Από την εμπειρία μου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς γνωρίζω καλά ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας», είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμπλήρωσε πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη «συνιστά και μία αναγνώριση του ρόλου και της δυναμικής της βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας στην οποία άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχετε επενδύσει προσωπικά με πολλά και σημαντικά έργα».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει μία σπουδαία πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκλεγμένος περιφερειάρχης για μία δεκαετία με πολύ υψηλά ποσοστά. «Αυτό δείχνει μία ευρύτερη πολιτική αποδοχή στην δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών. «Πιστεύω πως αυτή η σύνδεση μεταξύ της δυνατότητας να ενώνει τις τοπικές προτεραιότητες με τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιταγές, σε καθιστούν ένα πρόσωπο που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την πολύ δύσκολη και εθνικά απαιτητική αποστολή, το να είσαι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στις Βρυξέλλες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα

Κλείνοντας ο Πρωθυπουργός κατέληξε ευχόμενος καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλή προετοιμασία στον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Γνωρίζουν οι πολίτες πως υπάρχει μία απαιτητική διαδικασία ακρόασης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και νομίζω στο τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε και το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει η πατρίδα μας. Πιστεύω πως η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα χαρτοφυλάκιο που θα αναγνωρίζει την πορεία της τα τελευταία χρόνια και τον ευρύτερο γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στη φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα: Να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο

Τα εγκαίνια του έργου του νέου φωτισμού του εμβληματικού Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τέλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μεν...

Ο Ανδρουλάκης προτείνει ανοιχτό debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού debate, χωρίς παράλληλους μονολόγους, μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα ...

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την στήριξη της Aυτοδιοίκησης

Στα βήματα που έχουν γίνει από την Kυβέρνηση όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Aυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρε...

Φόρτωση άρθρων...