Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο Μητσοτάκης

Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για το επόμενο ταξίδι του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, προκειμένου να ενισχύσει τις συμμαχίες της ΝΔ και να χτίσει το ηγετικό προφίλ του.

Μέχρι στιγμής στη Συγγρού εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις διεθνείς επαφές του κ. Μητσοτάκη, θέλοντας να τις εντείνουν ως μία «πρόβα» κυβερνησικότητας για το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ με έντονο το άρωμα της γεωπολιτικής και των οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών, με στελέχη της ΝΔ να υπενθυμίζουν ότι η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ βρίσκει τις ρίζες της στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά.

Επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να τεθούν θέματα που αφορούν στην ενεργειακή συνεργασία, ενώ θα υπάρχουν και συναντήσεις με οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς του Ισραήλ από τους τομείς των start ups, του τουρισμού και της Παιδείας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που σχεδιάζει η ΝΔ για την διακυβέρνηση, ως μέσο διαφυγής από το μνημονιακό σπιράλ (2% πρωτογενή πλεονάσματα, 4% ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση φορολογίας, εξορθολογισμό δημοσίων δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Περισσότερο απαραίτητος από ποτέ ο συντονισμός μας

Μήνυμα ανάγκης συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου εν μέσω γεωπολιτικών αναταραχών εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο...

Κεραμέως: Έως τον Δεκέμβριο η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Την αλλαγή φιλοσοφίας που διέπει τον σχεδιασμό του νέου επιδόματος ανεργίας, η εφαρμογή του οποίου θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα σε πιλοτική φάση, ανέλυσε η Νίκη Κεραμέως. Μι...

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Φόρτωση άρθρων...