Στην επικαιρότητα επανέρχεται το μείζον θέμα με τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν από το Καθεστώς στην περίπτωση της αθώωσης του αδερφού του Τσίπρα για το καραμπινάτο σκάνδαλο με την παραποιημένη Ασφαλιστική Ενημερότητα που κατέθεσε για να συμμετάσχει η Κατασκευαστική Εταιρεία της Οικογένειας Τσίπρα σε διαγωνισμό του Δημοσίου.
Αφού την ίδια στιγμή, που ένας "φτωχοδιάβολος" μια ορφανή καθαρίστρια μητέρα τριών παιδιών - που υπέπεσε στο τεράστιο... κακούργημα να παραποιήσει το Απολυτήριο Δημοτικού για να καθαρίζει λασπωμένες σκάλες και βρόμικες τουαλέτες - καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή, για τον αδερφό (και τον ξάδερφο) του Τσίπρα κινήθηκε "γη και ουρανός" αλλά και ότι Παρασύστημα του ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται στην Δικαιοσύνη για τους "καθαρίσει".
Απολαύστε και... χορτάστε Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ των "ΠΑΡΑΠΟΛΤΙΚΏΝ" που επέλεξε να αναδείξει αυτή την την ιστορία (και πολύ καλά έκανε) ως πρώτο της θέμα.
Δείτε τι γράφουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ στο πρώτο τους θέμα
Η κατακραυγή για τη 10ετή φυλάκιση µιας καθαρίστριας, που απασχολεί το πανελλήνιο και φέρνει για άλλη µια φορά στην πρώτη γραµµή της επικαιρότητας τις µεθοδεύσεις, τις ανισότητες και τα καυτά ερωτήµατα για τη λειτουργία της δικαστικής εξουσίας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει για άλλη µια φορά εν αµφιβόλω το πολυδιαφηµιζόµενο ηθικό πλεονέκτηµα της Αριστεράς και κυρίως ως προς το κατά πόσον η ∆ικαιοσύνη λειτουργεί µε δύο µέτρα και δύο σταθµά.
Μια καθαρίστρια καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο ∆ηµοτικού για να µαζεύει σκουπίδια, ενώ ο αδελφός του πρωθυπουργού, ∆. Τσίπρας, όπως είχαν αναδείξει στο παρελθόν επισταµένως τα «Π», δεν δικάστηκε ποτέ, αν και η οικογενειακή τους εταιρεία, ∆ίοδος Ο.Ε., κατέθεσε πλαστή ασφαλιστική ενηµερότητα προκειµένου να συµµετάσχει σε δηµόσιο έργο αξίας 1,1 εκατ. ευρώ, στη Λέσβο.
Ταυτόχρονα, στην πρώτη περίπτωση, µετά τον σάλο που ξέσπασε, η εισαγγελέας του Αρείου, Ξένη ∆ηµητρίου, ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης.
Στη δεύτερη δεν προέβη σε καµία ενέργεια. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τον Σεπτέµβριο του 2017 είχε υπάρξει οµόθυµη απαίτηση από την αντιπολίτευση για παρέµβαση της εισαγγελικής Αρχής, καθώς η χρήση του παραποιηµένου εγγράφου ήγειρε κατηγορίες κακουργηµατικού χαρακτήρα και δη των επιβαρυντικών διατάξεων που ενέπιπταν στον σχετικό νόµο περί καταχραστών του ∆ηµοσίου.
Από το νομικό μαγείρεμα που έγινε, φαίνεται ότι «αγνοήθηκε» η αυτουργική κατάρτιση πλαστού εγγράφου για την εταιρεία των αδελφών Τσίπρα.
Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχει κινηθεί καμία ποινική δίωξη για κατάρτιση πλαστού εγγράφου κατ' άρθ.216 παρ. 1 ΠΚ (και παρ. 3 αν επιδιώκεται οικονομικό όφελος άνω του ποσού των 120.000 γενικώς και 150.000 για την εφαρμογή του Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου).
Επομένως, εάν και δεν υπάρχει κανένα κώλυμα να διαταχθεί έστω και σήμερα προκαταρκτική εξέταση και εν συνεχεία να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των εμπλεκομένων προσώπων στην αυτουργική πλαστογραφία, αφού το δεδικασμένο που υπάρχει για την περίπτωση της χρήσης του πλαστού εγγράφου (και πιστοποιητικού μετά την απόφαση του δικαστηρίου για πλαστογραφία πιστοποιητικού άρ. 217 ΠΚ) αφορά αποκλειστικά τη χρήση και ΟΧΙ την κατάρτιση του εγγράφου, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που από την αρχή είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση τόσο για την κατάρτιση όσο και για τη χρήση πλαστού εγγράφου και τυχόν αρχειοθετήθηκε και η κατάρτιση, τότε η εισαγγελέας ΑΠ μπορεί και πρέπει να παρέμβει για να ανασυρθεί η δικογραφία με το άρθρο 43 παρ. 3 ΚΠΔ και να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για να ασκηθούν διώξεις για κακουργηματική κατάρτιση πλαστού εγγράφου κατά των εμπλεκομένων προσώπων της οικογένειας Τσίπρα, με τις ίδιες επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/1950 που καταδικάσθηκε η 53χρονη καθαρίστρια.
Η Δικαιοσύνη, ενεργώντας εντός των πλέον αυστηρών ορίων του νομοθέτη -που αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα των μη «ταπεινών κινήτρων» για περιπτώσεις όπως της καθαρίστριας Δ.Τ. με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού-, εξάντλησε την αυστηρότητά της, στέλνοντας φυλακή για πολλά χρόνια τη μητέρα δύο παιδιών, με ανάπηρο σύζυγο.
Αντιθέτως, για τον αδελφό του κ. Τσίπρα και επικεφαλής της τεχνικής εταιρείας έκρινε ότι εμπίπτει στις διατάξεις περί «αποσυμφόρησης των δικαστηρίων» του Ν. 44 1 1 /201 6, που ψηφίστηκε επί των ημερών του κ. Τσίπρα, και δεν προχώρησε καν στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Η Δίοδος O.E. βρήκε τη δίοδο στον νόμο και απηλλάγη. Η δικαστική έδρα στη Μυτιλήνη αποφάσισε, κατόπιν εισήγησης του εισαγγελέα, ότι λόγω του μικρού ποσού της ασφαλιστικής οφειλής (2.000 ευρώ) -την οποία στη συνέχεια πλήρωσε ο κ. Δημήτρης Τσίπρας- το κατηγορητήριο έπρεπε να αλλάξει και από «χρήση πλαστού εγγράφου» να τροποποιηθεί σε «χρήση πλαστού πιστοποιητικού».
Δέχθηκε μεν το αξιόποινο σκέλος, αλλά δεν το εξέτασε, ενώ η 53χρονη γυναίκα, πέραν της στερητικής της ελευθερίας της ποινής, έχει ήδη υποστεί και ολέθριο οικονομικό αφανισμό.