Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Στα ναυπηγεία του Λοριάν για τις φρεγάτες Belh@rra ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Πολιτική

Στα ναυπηγεία της Λορεάν όπου ετοιμάζονται οι τρεις φρεγάτες Belh@rra βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η οποία και ανήρτησε το σχετικό βίνεο στο Χ.

«Με χαρά καλωσορίζω τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρώτη του επίσκεψη στα ναυπηγεία της Navalgroup» έγραψε στην ανάρτησή της η κυρία Ζαχαροπούλου.

O κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στα ναυπηγεία συνοδεία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, και επιβιβάστηκε στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ θα επισκεφθεί τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία και επιτηρούν τη διαδικασία.

Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, είναι η πρώτη από τις τρεις Belharra που ναυπηγούνται από τη Naval Group και θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Θα ακολουθήσουν οι φρεγάτες ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ περί τα τέλη του 2025 και μέσα στο 2026 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νοτοπούλου για Κασσελάκη: «Έδινα συνέντευξη και μου έστελνε μηνύματα να τον εκθειάζω»

Νέες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη για πολιτικό εκφοβισμό άφησε Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Open. «Χρειαζόμαστε πολιτικές κα...

Ανδρουλάκης: Είμαι ανοιχτός να επιστρέψουν άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ - Οχι σε αυτούς που αλλάζουν κόμματα σαν πουκάμισα

«Είμαι ανοιχτός να επιστρέψουν άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως κάποιοι σεσημασμένοι που αλλάζουν τα κόμματα όπως τα πουκάμισα», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντα...

Φόρτωση άρθρων...