Τετάρτη
18 Σεπτεμβρίου 2024

Στα όπλα άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την 1η Δεκεμβρίου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο Κασσελάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι συζήτησε με τον διευθυντή του κόμματος.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε στην Αθήνα. Νωρίς το πρωί ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβιβάστηκε σε θαλάσσιο ταξί στις Σπέτσες και έφυγε μόνος του για την Αθήνα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», διαμηνύουν οι στενοί συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της Πολιτικής Γραμματείας είναι το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε εκτάκτως σήμερα η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου με αντικείμενο κατά πληροφορίες το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι ενδεικτικό πως πέντε λεπτά πριν τις 17:30 ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να προσέλθουν στην Κουμουνδούρου και ενώ επόμενη Πολιτική Γραμματεία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

Oι διαμαρτυρίες από πλευράς στελεχών που στηρίζουν τον Κασσελάκη έχουν «φουντώσει», καθώς κάνουν λόγο για «αντικαταστατική απόφαση» στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Κασσελάκης: Ρώτησα τον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ ποιος έχει τώρα την ευθύνη ποινικά και διοικητικά και μου απάντησε «εσύ»

Θέμα για το ποιος έχει τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκπτωση Κασσελάκη έθεσε η πλευρά του έκπτωτου προέδρου, με μία επίσημη διαρροή για τις σημερινές κινήσεις του, λίγη ώρα πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με τη διαρροή Κασσελάκη, ο διευθυντής του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης του απάντησε ότι την ευθύνη την έχει ο ίδιος (σ.σ ο Στέφανος Κασσελάκης) εκτός αν του υπογράψει πληρεξούσιο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, μετά από την μομφή στον Στέφανο Κασσελάκη, την πολιτική ευθύνη έχει η Πολιτική Γραμματεία και για όλα τα υπόλοιπα (σ.σ τα διοικητικά και τα ποινικά) ο διευθυντής του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Εκτιμούν ότι η διαρροή της πλευράς Κασσελάκη έγινε στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να κρατήσει συσπειρωμένους τους υποστηρικτές του. 

Η διαρροή από το περιβάλλον Κασσελάκη έχει ως εξής: 

Ο Μανώλης Καπνισάκης  τηλεφώνησε χθες στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;

Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Η Ράνια Σβίγκου κατά πληροφορίες παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Έκτοτε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει στο εξής αλλά αμέσως μετά, η κυρία Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Συζητείται να είναι προϋπόθεση για τους υποψηφίους η κατάθεση «πόθεν έσχες»

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεί...

Φόρτωση άρθρων...