Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Σταθερά πρώτη με διαφορά η Ν.Δ., ανεβαίνει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Τη σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με σημαντική διαφορά, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Το νέο πολιτικό τοπίο μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 26,5% στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί προβάδισμα 12,2 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι στην δεύτερη θέση με άνοδο των ποσοστών του στο 14,3% , από  11,8% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πτώση και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,6%. 

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,1%. Σταθερά στην έκτη θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,4% και ακολουθούν: Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, ΝΙΚΗ 3%, Νέα Αριστερά 2% και Μέρα 25 1,5%. Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση GPO

O Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%. Το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος του ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η αντίστοιχή εκτίμηση ανεβαίνει στο 77,3%.

Δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση GPO

«Όχι» στο μπλόκο στον Κασσελάκη 

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί.

Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον Στέφανο Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

Δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση GPO

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Βάσω Παπανδρέου: Άφησε το δικό της αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή πολιτική

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Βάσως Παπανδρέου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπήρξε μια δυνατή προσωπικότητα που άφησε το δικό της αποτύπωμα και στ...

Σημίτης για Βάσω Παπανδρέου: Ήταν μια άξια γυναίκα, που τίμησε τις θέσεις που ανέλαβε

Τη λύπη του για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. «Συμπορευτήκαμε σε μια μεγάλη πολιτική διαδρομή», αναφέρει και τονίζει...

Βουλή: Άρση ασυλίας για πέντε βουλευτές

Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής και παραπέμπει της υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας: - Του προέδρου των Σπα...

Φόρτωση άρθρων...