Μια διαφορετική σύγχρονη γιορτή με παλιά και νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία θα γιορτάσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης στην ιστορική έδρα του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα, Παρασκευή 4/10 με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απευθύνει ομιλία στις 20:00 στην ειδική αυτή εκδήλωση με το σύνθημα: «Πάμε Ρηγίλλης».

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς». Μια αρχή που την ασπάζεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπηρετώντας τη διεύρυνση κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. Μάλιστα χθες από την Ορεστιάδα αναφέρθηκε στον βορειοελλαδίτη, Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Έναν πολιτικό ο οποίος έδινε έμφαση στα έργα και στην ουσία, όχι στα εύκολα λόγια και στις παχυλές υποσχέσεις» όπως τόνισε, επισημαίνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση υπηρετεί την ίδια λογική, «τιμώντας έτσι με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, την παρακαταθήκη του εθνάρχη μας, που πριν από 50 χρόνια ίδρυσε τη μεγάλη μας παράταξη, που έμελλε να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις αυτού του τόπου για μισό αιώνα».

Ενωτικά μηνύματα

Λίγο μετά τις 20.00 σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός θα ανέβει στην εξέδρα που θα έχει στηθεί στην οδό Ρηγίλλης και με φόντο τα ιστορικά γραφεία, πλαισιωμένος από μια λαοθάλασσα υπουργών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών – κομματικών στελεχών, της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και γαλάζιων φίλων και μελών της παράταξης αναμένεται να απευθύνει την ομιλία του σε θεσμικό τόνο κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα 50 χρόνια ζωής της ΝΔ και τονίζοντας ότι αποτελεί το πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο κόμμα της Μεταπολίτευσης, το οποίο κατά τη μισού αιώνα διαδρομή του υπηρέτησε με συνέπεια τον κοινοβουλευτισμό είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι η ΝΔ είναι «η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, ένα κόμμα που είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό».

Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει και στη διεύρυνση λέγοντας ότι: «Η Ν.Δ. ανανεώνεται συνεχώς και γι’ αυτό συσπειρώνονται γύρω της ευρύτερες δυνάμεις», ενώ κάνοντας την αυτοκριτική του θα επαναλάβει ότι «βάζει πάντα την πατρίδα πάνω από το κομματικό όφελος. Γι’ αυτό η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

Με το μότο «πενήντα χρόνια με το βλέμμα μπροστά και τους στόχους ψηλά» ο πρωθυπουργός θα καλέσει άπαντες να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα με στόχο «η δύναμη του χθες να γίνει αποτέλεσμα στο σήμερα και ελπίδα για το αύριο», κάνοντας λόγο για μια ιστορική και σημαδιακή επέτειο σε μια περίοδο γεωπολιτικής αναταραχής αλλά και πολιτικών ανακατατάξεων στο εσωτερικό, αλλά με τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών να βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.