Τρίτη
22 Οκτωβρίου 2024

Στο αρχείο η έρευνα για «διπλά βιβλία κρουσμάτων» στον ΕΟΔΥ - Δεν διαπιστώθηκε καθυστέρηση ή δυσλειτουργία

Πολιτική
Tags: ΕΟΔΥ

Στο αρχείο οδηγείται η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει για ύπαρξη διπλών βιβλίων για τα κρούσματα.

Η έρευνα της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών δεν εντόπισε καμία ανακρίβεια, σφάλμα ή σύγχυση στο ημερήσιο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων εκ μέρους του ΕΟΔΥ.

Η εισαγγελική διάταξη σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εξέταση μαρτύρων που κλήθηκαν για την υπόθεση, κατέληξε επίσης πως δεν διαπιστώθηκε ούτε ανεπάρκεια, καθυστέρηση ή δυσλειτουργία εκ μέρους των υπηρεσιών που θα μπορούσε να στοχειοθετήσει αδίκημα παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη προς αρχειοθέτηση της υπόθεσης που εγκρίθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών, αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και καταγραφής κρουσμάτων, επισημαίνοντας πως ο ΕΟΔΥ είχε υπογράψει μια σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για την καταγραφή και διαχείριση κρουσμάτων των κινητών μονάδων υγείας, τα οποία στοιχεία μεταφέρονταν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών:
«Δεν εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των αμελλητί χορηγούμενων στατιστικών στοιχείων του Εθνικού Μητρώου Ασθενών και της επιδημιολογικής αναφοράς που εκάστοτε έθετε ο ΕΟΔΥ υπόψη της επιστημονικής επιτροπής λοιμοξιολόγων, που εισηγείτο την εφαρμογή των ενδεδειγμένων κάθε φορά υγειονομικών μέτρων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση, συνδυάζει δημοσιονομική πειθαρχία και δυναμική ανάπτυξη

Πέντε επισημάνσεις για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης στην Εθνική Πινακοθήκη, ξεκινώντας από την ...

Δημοσκόπηση Alco: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, στο 6,5% κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα νέο πολιτικό σκηνικό - με μοναδική σταθερά το προβάδισμα της ΝΔ και την πεποίθηση του 49% του εκλογικού σώματος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση - κατέγραψε η μέ...

Φόρτωση άρθρων...