Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Στο «φουλ» οι κομματικές μηχανές στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Δέκα ημέρες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και οι κομματικές μηχανές δουλεύουν στο «φουλ». Τα κόμματα βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Οι πολιτικοί αρχηγοί και τα στελέχη των κομμάτων πραγματοποιούν περιοδείες και επισκέψεις.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί παραχώρησε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά FM». Στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στην Αχαΐα, ενώ το απόγευμα επισκέπτεται την Ηλεία. 

Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση - Δεν υπάρχουν πια λεφτόδεντρα, δεν θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές της χρεοκοπίας 

Σε Αίγιο και Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αίγιο έστειλε μήνυμα συμμετοχής στις Ευρωεκλογές. Όπως είπε η συσπείρωση είναι απαραίτητη.

«Απευθύνομαι σε όσους ψήφισαν Νέας Δημοκρατίας και τώρα μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Είναι σημαντικό αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, να μην γυρίσουμε πίσω».

Επίσης, σημείωσε ότι «όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες να λέω ότι είμαι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος στην Ευρώπη. Θέλω να αξιοποιήσω τη δύναμη που θα αποτυπωθεί στις εκλογές για να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες».

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε επίσης να μην γυρίσουμε πίσω και είπε χαρακτηριστικά: «μιλάω για επιστροφή στο παρελθόν γιατί δεν μιλούν για την Ευρώπη αλλά τάζουν 45 δις στην 4ετια για να θεραπεύσουν κάθε παθογένεια αλλά αυτή η πολιτική μας γυρίζει πίσω στο 2015. Και το λένε αν και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και αυτό θα μας οδηγούσε σε χρεοκοπία».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην παρέμβασή του για τις πολυεθνικές.

«Η Ελλάδα που έχει το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της στις πολυεθνικές. Μας λένε από την αντιπολίτευση γιατί το κάναμε και τους απαντώς, εσείς είστε δηλαδή με τις πολυεθνικές;» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η επιστολή εστάλη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γιατί θέλουμε να πιέσουμε τις πολυεθνικές να μην πωλούν στην Ελλάδα σε διαφορετικές τιμές.

Μητσοτάκης: Πριν από το 2025 η επιστολική ψήφος και στις Εθνικές Εκλογές – Τι είπε για ακρίβεια και Airbnb

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά FM» στην οποία αναφέρθηκε στον χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στον καφέ, εξήγησε τις πρώτες σκέψεις για τη νέα παρέμβαση στο AirBnb ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη για τη ρητορική και τις προτάσεις τους με τα λεφτόδεντρα.

Για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού: Έχω μεγάλη χαρά για τρεις λόγους: ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, ως φίλαθλος για τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου 20 χρόνια μετά το 2004,  ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε άρτια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς κανένα παρατράγουδο και αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κυριαρχήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στα playoffs βάλαμε τις βάσεις για να γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο ποδοσφαιρικά

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ήταν τον Ρέτσο που έπαιζε σχεδόν με διάσειση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha.

Ανδρουλάκης: Για εμάς τους εραστές της πολιτικής, η επαφή με τον κόσμο έχει μοναδική αξία

«Για εμάς τους εραστές της πολιτικής, οι εκλογές έχουν ένα μεγαλείο που είναι η επαφή με τον κόσμο. Ακούς το βράδυ τους αναλυτές και πας την άλλη μέρα σε ένα καφενείο και ακούς έναν άνθρωπο που λέει μία ατάκα η οποία ξεπερνάει ό,τι άκουγες το προηγούμενο βράδυ. Γιατί οι άνθρωποι έχουν μία δωρική προσέγγιση των πραγμάτων. Η κοινωνία βλέπει από ένα άλλο μετερίζι τις εξελίξεις. Μία συμβουλή σε ένα καφενείο ή σε έναν εργασιακό χώρο μπορεί να έχει πολλαπλάσια αξία από έναν επικοινωνιολόγο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφέροντας ότι προτιμά και επενδύει στην προσωπική επαφή με τους ψηφοφόρους.

«Μου αρέσει μία μαντινάδα που επί της ουσίας προτρέπει να διατηρούμε μια συνέπεια στη ζωή μας. "Ο βράχος ο περήφανος, έχει καλλιά να πέσει, να τον σκεπάσει η θάλασσα, παρά να αλλάξει θέση". Πρέπει να υπάρχουν αξίες, να μην τα θυσιάζουμε όλα στο βωμό της φιλοδοξίας, του κέρδους, της επικοινωνίας», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσκεκλημένος της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha την επομένη της μεγάλης ευρωπαϊκής επιτυχίας του Ολυμπιακού.

Σχετικά με το πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε: «Είμαι άνθρωπος της παρέας, απλά τώρα στις εκλογές δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Μου αρέσει να βγαίνω έξω και να κάνω μακρινά ταξίδια».

Ερωτηθείς για την αποχή των ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε: «Ο λόγος που πάει ο κόσμος στην αποχή, είναι η απογοήτευση. Είναι η πίστη του κόσμου ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Ότι όλη την ώρα περιμένουμε κάτι καλύτερο, δεν έρχεται, άρα δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους πολιτικούς. Αυτό για να το ανατρέψουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μας κοιτάξουν και, αν μας κοιτάξουν, να μας ακούσουν και μετά να μας επιλέξουν, πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που τους κάνει να αποστρέφονται την πολιτική. Για μένα, το μεγάλο θέμα είναι η αξιοπιστία. Οι πολίτες πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών είναι αναξιόπιστοι. Άλλα λένε, άλλα κάνουν. Για αυτό χρησιμοποιώ πολλές φορές τη λέξη "αξιοπιστία". Γιατί εμείς λέμε λίγα, νομίζω είναι υλοποιήσιμα, έχουν υλοποιηθεί σε άλλες χώρες, έχουν αλλάξει τη ζωή των πολιτών, έχουν διώξει τη λιτότητα, έχουν φέρει την ανάπτυξη, καλή δημόσια υγεία και παιδεία. Γιατί αυτά να μην είναι οι κεντρικοί στόχοι των σχεδίων της χώρας;»

«Για εμένα η πολιτική έχει και ένα όριο. Τι θέλω να πω; Ας αφήνουμε και τις νεότερες γενιές να προχωρούν μπροστά. Καλό είναι όλοι μας να βάζουμε ένα όριο στον πρωταγωνιστικό μας ρόλο, γιατί ο πολιτικός – και χωρίς να είσαι βουλευτής – μπορείς να λες την άποψή σου, να γράφεις τα άρθρα σου, να συμμετέχεις στα όργανα του κόμματός σου. Δεν χρειάζεται να είναι όλοι για πάντα στην πρώτη γραμμή. Και αυτό είναι υγεία για το πολιτικό σύστημα. Και συγχρόνως είναι παθογένεια το αντίθετο, γιατί αν πάτε σε άλλες χώρες τόση οικογενειοκρατία, όπως στην Ελλάδα, δεν θα συναντήσετε. Και θέλω να σας πω ότι ίσως και αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την πολιτική αξιοπιστία», απάντησε ερωτηθείς για την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κ. Μητσοτάκης έπαιξε ποδοσφαιράκι στην 88η ΔΕΘ – “Είμαι Ολυμπιακός, αλλά εδώ έπρεπε να πω ΠΑΟΚ”

Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι έπαιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ, στο περίπτερο της Λειψίας που έχει εξαιρετικές αποδόσεις στη Μπουντεσλιγκα και είναι αδελφοποιημέν...

Κασσελάκης: Ποιες εισηγήσεις του πέρασαν και ποιες όχι για τις αλλαγές στο καταστατικό

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε ποιες προτάσεις θα «προχωρήσουν» κ...

Φόρτωση άρθρων...