Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός

Με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την εντεινόμενη κλιμάκωση που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς
Συνάντηση Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς
Συνάντηση Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Παναμά

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και με τον Πρόεδρο του Παναμά, Χοσέ Ραούλ Μουλίνο (José Raúl Mulino).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της συνυπηρέτησής τους ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την περίοδο 2025-26.

Επίσης, εκφράστηκε η βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την οποία σηματοδοτεί άλλωστε η λειτουργία ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Μητσοτάκης για Κυπριακό: «Μια λύση δύο κρατών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην 79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως δεν γίνεται να υπάρξει λύση δύο κρατών στο κυπριακό και...

Φόρτωση άρθρων...