Στρωμένη με εκπλήξεις και ανατροπές είναι η κούρσα για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς στο παλμαρέ των υποψηφίων για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται να προστεθεί σήμερα το όνομα του Ευρωβουλευτή, Νικόλα Φαραντούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλας Φαραντούρης θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να δώσει την μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εντός της ημέρας, ενώ έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Συγκεκριμένα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ. Φαραντούρης θα δηλώσει παρών, καθώς ο ίδιος δέχτηκε έντονες πιέσεις από στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Άλλωστε, ο Έλληνας ευρωβουλευτής που κατέγραψε με την παρθενική του εμφάνιση μια εξαιρετική παρουσία στις τελευταίες Ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας περίπου 140.000 ψήφους, δεν είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής, εάν άνοιγε τελικά η διαδικασία, αλλά κάθε άλλο. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως «θα το σκεφτεί σοβαρά και με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική ενωτική, συμπεριληπτική και συντροφική επιλογή" μακριά από "τοξικότητα και διχαστικές λογικές».

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που ο κ. Φαραντούρης ακούγεται για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντίστοιχες πιέσεις είχε δεχθεί και το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να συμμετάσχει στις διαδικασίες διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, αλλά τελικά επέλεξε να δώσει τη μάχη της Ευρωβουλής. Και αυτό, γιατί ο ίδιος φέρεται να επιθυμούσε την νομιμοποίησή του από τη βάση του κόμματος, ενώ η υποψηφιότητά του φαίνεται ότι συγκεντρώνει υποστήριξη από πολλές πτέρυγες του κόμματος, με δεδομένο ότι ότι ο ίδιος δεν ανήκε ποτέ σε κάποια τάση.

Προς Πέμπτη ο Κασσελάκης

Πάντως, η είσοδος του Νικόλα Φαραντούρη στην κούρσα διαδοχής εντείνει τις προετοιμασίες και των εσωκομματικών του αντιπάλων, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του μάλλον την Πέμπτη, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Σήμερα το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στη Σαλαμίνα, μιλώντας στους Συντονιστές των κομματικών οργανώσεων και σε στελέχη της περιοχής, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί εφ΄ όλης της ύλης σε 10 ημέρες από σήμερα και στον Νίκο Χατζηνικολάου.