Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις κατά Κασσελάκη - Γιατί δεν ανακοίνωσε ανοιχτά την υποψηφιότητά του

«Μήνυμα» Πολιτικής Γραμματείας σε Κασσελάκη: Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες

Πολιτική

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν στην Κουμουνδούρου για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη. Με βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «παρών» για την εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος δεν δήλωσε ανοιχτά πως θα είναι υποψήφιος, αλλά περισσότερο το υπαινίχθηκε, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος. 

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη έχει πολλαπλές αναγνώσεις για το πραγματικό νόημα της σημερινής δήλωσης, με την οποία τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εποπομπή του από το αξίωμα του Προέδρου.

Αν η σημερινή δημόσια τοποθέτησή του είχε προεξοφληθεί από στενούς του συνεργάτες εδώ και μέρες ως δήλωση της «υποψηφιότητας του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ωστόσο, το ολιγόλεπτο βίντεο που ο Στέφανος Κασσελάκης ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα έκανε τα κορυφαία στελέχη λιγότερο σοφότερα σε σχέση με πριν.

Αν και από την οπτικοποιημένη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη δεν έλειπαν οι αιχμές εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και Πρόεδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, εντούτοις έλειπαν κρίσιμες πληροφορίες ως προς την στάση του στο εξής αναφορικά με την κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κωστας Ζαχαριάδης σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα παρατήρησε πως «σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση «θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». «Πως γίνεται να «είσαι εδώ» και να κρύβεσαι;».

Το απόγευμα συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως «αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;».

Από την άλλη, η υποστηρίκτρια του Στέφανου Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, πριν την ολοκλήρωσή της.

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας απο τον Κασσελακη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος» ανέφερε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης, μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ιδιο ειχε κανει τον Αυγουστο και σε ενα βιντεο εναντιον δεκαδων στελεχων του κομματος. Αυτο ειναι προσβολη της προσωπικοτητας των στελεχων, των μελών, και του ιδιου του κομματος» κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Προσχηματική» η αποχώρηση Τζάκρη

Η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε, κατά πληροφορίες, μετά τη διαφωνία της με την Παναγιώτα Αράπη - Μπελώνη, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ για την οδηγία που εστάλη στα κομματικά social media, αν και στελέχη των «87» χαρακτηρίζουν την αποχώρηση της κυρίας Τζάκρη «προσχηματική». Σημειωτέον ότι ο καβγάς ξεκίνησε χθες, όταν στελέχη των «Κασσελίστας» έδειξαν ως υπαίτια για τη διακίνηση του εγγράφου του Οργανωτικού την Ελένη Συμεωνίδου, λέγοντας πως κινήθηκε αυτοβούλως και παρακάμπτοντας το όργανο.

Ωστόσο, μια τέτοια ενέργεια δεν θα είχε ολοκληρωθεί, αν δεν υπήρχε ενημέρωση της γραμματέα του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, όπως παρατηρούσαν ορισμένα στελέχη των «87».

Στο πειθαρχικό ο Αντώναρος

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση ο Κώστας Ζαχαριαδης έθεσε το θέμα της παραπομπής του Ευάγγελου Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις δηλώσεις του για «χουντικές πρακτικές», με αφορμή την οδηγία που εστάλη στις οργανώσεις να μην αξιοποιούν τις επίσημες σελίδες τους για προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων. «Δεν είναι αυτές οι διατυπώσεις αποδεκτές για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μήνυμα» Πολιτικής Γραμματείας σε Κασσελάκη: Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες

Οργανωτικά ζητήματα για το συνέδριο και τις Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Αποφασίστηκε ότι μέχρι 24 Οκτωβρίου όποια υποψηφιότητα για την ηγεσία έχει κατατεθεί θα προωθηθεί προς επικύρωση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτή η αναφορά αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στο βίντεο που ανάρτησε δεν δηλώνει ρητώς ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

Ο προσυνεδριακός διάλογος επισήμως αρχίζει την Δευτέρα και το πολιτικό πλαίσιο θα προκύψει από τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που θα είναι και η επίσημη εισήγηση προς το Συνέδριο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Το διακύβευμα της εσωκομματικής κάλπης είναι ποιος θα αντιπαρατεθεί απέναντι στη Ν.Δ.»

«Στην κάλπη της 6ης και 13ης Οκτωβρίου κρίνεται το ήθος, το ύφος και ο προσανατολισμός της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία θα κα...

Φόρτωση άρθρων...