Τρίτη
08 Οκτωβρίου 2024

Θύελλα κατά Κασσελάκη – Τη διαγραφή του πάνω στο τραπέζι βάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη και την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. Να αποσύρει άμεσα το εξώδικο κάλεσε τον Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης.

Νέα θύελλα προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για την διαρροή του πόθεν έσχες του.

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του οργάνου προκρίνουν την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να αποφανθεί για το θέμα, ενώ ορισμένοι θέτουν ανοιχτά το ζήτημα της παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή.

Ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας σε άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπογράμμισε ότι η στάση του Στέφανου Κασσελάκη και οι πρόσφατες κινήσεις του με αποκορύφωμα το εξώδικο, υπονομεύουν τη συνοχή του κόμματος.

Η πρότασή της έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω εσωκομματικών εντάσεων και αντιπαραθέσεων για τη μελλοντική πορεία του κόμματος.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι σε εξέλιξη.

Πολάκης: Απαράδεκτη η διαρροή πόθεν έσχες, απαράδεκτο και το εξώδικο Κασσελάκη

Από την μεριά του, ο Παύλος Πολάκης αποχωρώντας από την συνεδρίαση, αντιτίθεται στο ζήτημα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη συμπληρώνοντας πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση της ενός μόνο πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Ο βουλευτής Χανίων ζήτησε τη δημοσιοποίηση του δικού του πόθεν έσχες και από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που έστειλε σε ένα κόμμα που ο ίδιος θέλει να ηγηθεί μέσω μίας δημοκρατικής διαδικασίας.

Τζάκρη: Ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για τη διαρροή του «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη

Την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή στο Τύπο του Πόθεν Έσχες του Κασσελάκη ζήτησε και η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Η συντρόφισσα Σβίγκου δεν μπορεί  να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε, ακόμη, ότι η κα Σβίγκου έπρεπε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη.

Αναλυτικά η τοποθέτησή της:

«Η συντρόφισσα Σβίγκου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR.
Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός.

Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς.

Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα.

Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας.

Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως.
Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Κλίμα έντασης στην Πολιτική Γραμματεία 

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη διαρροή του «Πόθεν Έσχες» του.

Έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε η Κατερίνα Νοτοπούλου στη διάρκεια της τοποθέτησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Νοτοπούλου συμφώνησε στην άμεση σύγκληση της ΚΕ για την απόρριψη της υποψηφιότητας του, τονίζοντας ότι δεν σέβεται καταστατικές αρχές και αποφάσεις κι ότι μόνος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Κατερίνα Νοτοπούλου  ζήτησε την παραπομπή του Στέφανο Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Αφήνοντας «αιχμές» κατά της Θεοδώρας Τζάκρη, σημείωσε ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δεν σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, φέρεται να ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να τον διαλύσει ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Ένταση, επικράτησε και μεταξύ του Νίκου Παππά και της Θεοδώρας Τζάκρη με αφορμή δηλώσεις της στα μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς ζήτησε να διευκρινίσει η Θεοδώρα Τζάκρη τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή «δεν σας αναγνωρίζω» και «οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά».

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι επρόκειτο για σχήμα λόγου.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρεται να είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και έγινε εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος με την ιδιότητα του ως πρόεδρος και ζήτησε να συγκληθεί η Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην παρέμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ. Στην συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής. Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Η Ιστορία θα δείξει αν το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και τόνισε τη σημασία των εσωτερικών διεργασιών των κομμ...

Φόρτωση άρθρων...