Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κρίνει και το αν θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές, καθώς λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι εξασφαλίστηκε η απαρτία που απαιτείτο για να ξεκινήσει η συνεδρίαση

Παρά την κίνησή του να αποσύρει χθες βράδυ το εξώδικο για τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να προταθεί ο αποκλεισμός του.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, που συνεδρίασε χθες, προς την Κ.Ε. καταδικάζει τη διαρροή, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζει πρωτοφανή πράξη το εξώδικο.

Απέχουν οι «κασσελίστας»

Η πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη διαδικασία, καταγγέλλοντας την.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, η πτέρυγα των υποστηρικτών Κασσελάκη εκπρόσωπείται από την βουλευτή και μέλος της Π.Γ. Θεοδώρα Τζάκρη η οποία και θα θέσει το πολιτικό πλαίσιο της διαφωνίας.

Εντάσεις για την απαρτία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε δημοσιογράφους νωρίτερα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απαρτία, τονίζοντας ότι εδώ και μιάμιση ώρα η γραμματέας και οι «87» καλούν μέλη να προσέλθουν. «Το μόνο που απομένει είναι να τον αποκλείσουν με διάταγμα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, η πλευρά των «κασσελίστας», διά του μέλους της Κ.Ε. Θανάση Οικονόμου, υποστηρίζει πως υπάρχει προσπάθεια να προσμετρηθούν στην απαρτία στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη και έχουν δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Πάντως, τόσο ο ίδιος ο κ. Οικονόμου όσο και άλλοι συνεργάτες του πρώην προέδρου βρίσκονται στον χώρο.

Επίσης εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο και ο διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης. Μετά τις δηλώσεις Οικονόμου ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση έξω από την αίθουσα που συγκαλείται η Κ.Ε. με στελέχη των «κασσελίστας» να φωνάζουν προς στελέχη της πλειοψηφίας πως «η νομενκλατούρα και 135 άνθρωποι θέλουν να αποκλείσουν τον Κασσελάκη».

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ από νωρίς υπήρξαν αντιπαραθέσεις επί των διαδικαστικών. Εξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου.