Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο κριτηρίων συμμετοχής των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτήρια που αναμένεται να συζητηθούν για το αν θα μπορούσαν να τεθούν είναι η κατάθεση του «πόθεν έσχες», η διερεύνηση τυχόν οφειλών προς το Δημόσιο και το λευκό ποινικό μητρώο.

Αναφορικά με τα πολιτικά κριτήρια, ενδεχομένως θα ζητηθούν η συγκέντρωση υπογραφών από 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή μέλη του κόμματος, ενώ τώρα είναι 30.

Η Κουμουνδούρου συζητά το θέμα των «δικλίδων ασφαλείας» για τις υποψηφιότητες μετά και την κριτική που είχε ασκηθεί πέρυσι, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Το θέμα που είχε προκύψει με το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, που μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα -εκτός από το excell που είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη. Το πόθεν έσχες είχε γίνει αντικείμενο κριτικής από τη Νέα Δημοκρατία.