Μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών Εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας «θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στον δεύτερο γύρο την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Οι διεργασίες των δύο στρατηγείων ξεκίνησαν ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Πρώτος σε ψήφους, με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο, αναδείχθηκε στον πρώτο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Χάρης Δούκας κατάφερε βγει δεύτερος, έπειτα από μια βραδιά-θρίλερ, αφού ο Παύλος Γερουλάνος τον ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους προκειμένου να μάθει τις προθέσεις τους ενόψει του δεύτερου γύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές με τους άλλους υποψήφιους θα επιδιώξει και ο Χάρης Δούκας με στόχο να αναζητήσει συμμαχίες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών Εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε πως δεν θα στηρίξει ανοιχτά κάποιον από τους δύο υποψήφιους στον δεύτερο γύρο των Εκλογών.Στις πρώτες του δηλώσεις έξω από την Χαριλάου Τρικούπη τόνισε πως οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στην κάλπη και έδωσε συγχαρητήρια στο Νίκο Ανδρουλάκη και στον Χάρη Δούκα που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η Άννα Διαμαντοπούλου ενόψει του δεύτερου γύρου των Εκλογών. Ακόμα, μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.