Κρίσιμη χαρακτήρισε την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (11/10) ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Μάλιστα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN αναφέρθηκε στην πρόταση που θα καταθέσει για αναβολή των εκλογών ανάδειξης προέδρου.

«Νομίζω ότι η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ μας αφορά όλους, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλά το αίμα τις θυσίες και τους αγώνες χιλιάδων αγωνιστών της Αριστεράς. Πράγματι αύριο έχουμε μπροστά μας κάτι που φαίνεται να καταλήγει σε αδιέξοδο. Γι' αυτό και εγώ θέλω να καταθέσω δημόσια μια πρόταση που θεωρώ ότι μπορεί αύριο να απαντήσει στα διλήμματα. Η πρόταση αυτή απευθύνεται συνολικά στα μέλη και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έχει 4 σημεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση Τεμπονέρα

Ο ίδιος παρουσίασε στη συνέχεια τα τέσσερα σημεία της πρότασης του. Συγκεκριμένα προτείνει την αναβολή κάθε διαδικασίας εκλογής προέδρου, τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου στις αρχές του 2025. Επίσης προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει μπροστάρης ενός ευρύτεροι κοινωνικού και πολιτικού μετώπου και στο μεσοδιάστημα, η Π.Γ. και η Κ.Ε. να εκτελούν χρέη προέδρου στο κόμμα.

Συνεχίζοντας ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε: «Άρα λέμε ότι θα γίνουμε πρώτα ένα σοβαρό κόμμα, θα επαναπροσδιοριστούμε, θα τα βάλουμε όλα στο τραπέζι και μετά μπορούμε να εκλέξουμε και τα πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτήν την στρατηγική» και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να δώσει αδιέξοδο γιατί όλα τα υπόλοιπα οδηγούν στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι άλμα στο κενό αλλά άλμα στο μέλλον και στη συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού μετώπου που πράγματι μπορεί να δώσει εναλλακτική».

«Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο»

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά του στο Στέφανο Κασσελάκη για τον οποίον ανέφερε: «Σε περιόδους κρίσης δεν κάνεις ένας άλμα στο κενό. Όλα είναι στο τραπέζι όσον αφορά τον τρόπο εκλογής νέου επικεφαλής. Όλοι μπορούμε να έχουμε τη γνώμη μας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα σοβαρό κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ανέβαινε στην εξουσία, έκανε κάτι λάθος και κηρύχθηκε έκπτωτος». Και συνέχισε: «Δεν κάνουμε Survivor, ένα κόμμα συζητά συντεταγμένα, λύνει τα ζητήματά του, έχει συλλογική Δημοκρατία. Αν δεν το έχουμε καταλάβει, την κύρια ευθύνη έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, αυτός απαξίωσε τα όργανα. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο».