Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

Θεοδωρικάκος: «Δεν θα καταργηθεί το πλαφόν κέρδους που έχει μπει στα σούπερ μάρκετ»

Οικονομία

Tο βάρος της Kυβέρνησης πέφτει στην εξασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης σε βάθος χρόνου και την ανταγωνιστικότητα ανέφερε στο MEGA o Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μειώνονται διαρκώς οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Από την πρώτη μέρα είπα στη βιομηχανία τροφίμων, στις πολυεθνικές εταιρείες και τα σούπερ μάρκετ ότι πρέπει να ανταποκριθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος. Από την πολιτεία ζητάμε να αυξήσουμε τους ελέγχους για να τηρείται αυτή η νομιμότητα. Οι έλεγχοι θα ενταθούν όσες μειώσεις και να κάνουν τα σούπερ μάρκετ», δήλωσε ο υπουργός.

Ακόμη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως δεν πρόκειται να καταργηθεί το πλαφόν κέρδους που έχει μπει στα σούπερ μάρκετ. Η Κυβέρνηση στρέφεται σε παραγωγικές επενδύσεις, με τον υπουργό Ανάπτυξης να εξηγεί πως αφορά τις παραμεθόριες περιοχές σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας, κυρίως στις βιομηχανίας.

«Ρίχνουμε στην αγορά τα προσεχή 3 χρόνια πάνω από 3 δις ευρώ με κίνητρα, φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις. Οι επιχειρηματίες κάνουν επενδύσεις όπου τους συμφέρει. Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε με κίνητρα, βελτίωση υποδομών με το κατάλληλο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων, χωρίς μεγάλο κόστος, ώστε να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε εκεί τα νέα παιδιά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μειώσεις–μεγάλη «ανάσα» μέχρι τέλους του έτους στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Σημαντική «ανάσα» θα δώσουν στους καταναλωτές οι μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δημοσιοποίησε τη λίστα με ...

Φόρτωση άρθρων...