Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Τι συζήτησαν

Τη σημασία της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κύπριος Πρόεδρος εκτίμησε ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βοηθήσει και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο η επικοινωνία υποδεικνύοντας ότι οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε επαφή το ίδιο και οι κυβερνήσεις τους.

Την αναφορά Μητσοτάκη στο Κυπριακό στη συνέντευξή του στην «Μιλιέτ», ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα, τονίζοντας δύο από τις βασικότερές του παραμέτρους: ότι πρόκειται και για ευρωπαϊκό ζήτημα αλλά και ότι η επίλυσή του θα πρέπει να βασίζεται στις παραμέτρους τις οποίες έθεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσα από τα ψηφίσματά του.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας, αναφέρθηκε ότι περιστράφηκε γύρω από όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες σε σχέση με την Τουρκία, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προκλητική επίθεση Τσελίκ στον Δένδια: «Προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις προσπάθειες διαλόγου ενώ προβ...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας σε Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία και Μολδαβία που επλήγησαν από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, εξέφρασε ο Κυριάκος Μ...

Φόρτωση άρθρων...