Τη σημασία της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κύπριος Πρόεδρος εκτίμησε ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βοηθήσει και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο η επικοινωνία υποδεικνύοντας ότι οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε επαφή το ίδιο και οι κυβερνήσεις τους.

Την αναφορά Μητσοτάκη στο Κυπριακό στη συνέντευξή του στην «Μιλιέτ», ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα, τονίζοντας δύο από τις βασικότερές του παραμέτρους: ότι πρόκειται και για ευρωπαϊκό ζήτημα αλλά και ότι η επίλυσή του θα πρέπει να βασίζεται στις παραμέτρους τις οποίες έθεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσα από τα ψηφίσματά του.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας, αναφέρθηκε ότι περιστράφηκε γύρω από όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες σε σχέση με την Τουρκία, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.