Μεγάλο αφιέρωμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί στις σελίδες του το αμερικανικό περιοδικό «Time». Το αφιέρωμα για τον Έλληνα Πρωθυπουργό έχει τίτλο: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι το come back της δεκαετίας».

Το αμερικανικό περιοδικό κάνει ιδιαίτερη μνεία σε έναν «συντηρητικό ηγέτη» διαφορετικού τύπου, αναφερόμενο μεταξύ άλλων στο πώς απευθύνεται στους πολίτες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε νομοθετήματα-ορόσημα, όπως αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Το περιοδικό εξηγεί γιατί αρέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινωνεί με τους πολίτες μέσα από το TikTok εκπλήσσοντας τους πάντες καθώς τον θεωρούσαν έναν πολιτικό «στημένο» και όχι τόσο άνετο όσο τελικά είναι και μάλιστα πολλές φορές αυτοσαρκαστικό. «Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης εκπλήσσει τους ανθρώπους», αναφέρει το «Time».

Και συνεχίζει τονίζοντας πως «νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τον Φεβρουάριο, καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα και πρακτικά τη μοναδική χώρα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης που το κάνει. Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της ισχυρής Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, που τον ανάγκασε να περάσει απέναντι».

«Για λόγους αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνουμε το σωστό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο αφιέρωμά του, το περιοδικό σημειώνει πως «η νομοθεσία έχει αφήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι μια διαφορετική μάρκα συντηρητικού ηγέτη.

Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος, λέει. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός. Πιστεύει ότι έχει βρει ένα «ενδιαφέρον γλυκό σημείο» και μάλιστα έχει και ένα όνομα γι' αυτό: το «νέο τρίγωνο».

«Είναι ένα όραμα, φαίνεται να υποδηλώνει ο Μητσοτάκης, που τον διαφοροποιεί από τους παγκόσμιους ηγέτες τόσο της Αριστεράς όσο και της δεξιάς. Ωστόσο, αντιμετωπίζει αντιξοότητες», όπως σημειώνει το «Time».

«Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης»

Και συνεχίζει στο αφιέρωμά του: «Έχει δεχτεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή». «Πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά», παραδέχεται.

Στο δημοσίευμα το αμερικανικό περιοδικό αναφέρεται σε όλα τα βήματα που έγιναν στην οικονομία έτσι ώστε να αφήσει πίσω τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

Και κλείνει ως εξής: «Οι άνθρωποι ξεχνούν, μεταξύ των δεκαετιών του ’50 και του ’70, η ελληνική οικονομία ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον ΟΟΣΑ, μετά την Ιαπωνία», λέει. Είναι ένας δύσκολος δρόμος μπροστά αλλά ο Μητσοτάκης είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Εξάλλου, λέει με ένα αμυδρό χαμόγελο, «δεν είναι ότι δεν το έχουμε ξανακάνει».

Ακόμα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται μεταξύ άλλων και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία απέναντι στην ρωσική εισβολή αλλά και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Οδησσό και τον προειδοποιητικό βομβαρδισμό των Ρώσων ενώ συναντιόταν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.