Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Το Bloomberg "βλέπει" νικητή τον Στουρνάρα στην κόντρα του με τον Τσίπρα

Πολιτική

«Στη μάχη μεταξύ του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος φαίνεται πως κέρδισε τον τελευταίο γύρο, αποκτώντας ένα πλεονέκτημα στην περίπτωση που επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική» αναφέρει σε δημοσίευμα του για το θέμα το πρακτορείο Bloomberg.

Στο δημοσίευμά του το πρακτορείο αναφέρεται στην υπόθεση της τράπεζας Αττικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση έβλεπε την Attica ως όχημα επιρροής στον οικονομικό τομέα καθώς πρόκειται για τη μόνη τράπεζα που δεν βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής αναφέρει: «Υπάρχει ένας ψυχρός πόλεμος μεταξύ των δύο που ενίοτε φτάνει στη σύγκρουση. Στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση υπάρχουν πολλοί που θέλουν το κεφάλι του Στουρνάρα, αλλά η ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο διότι εκείνος έχει την υποστήριξη της ΕΚΤ».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη συνάντηση που είχε ο κεντρικός τραπεζίτης με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σάββατο και τις δηλώσεις που έκανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκδίωξής του από την ΤτΕ. Γίνεται επίσης μνεία στις αποκαλύψεις ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε λάβει δάνεια από την τράπεζα Αττικής, ενώ σημειώνεται ότι ο γιος του αναδείχθηκε υπερθεματιστής στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Όλη η ιστορία υπήρξε μια ήττα για την κυβέρνηση και μια νίκη για τον Στουρνάρα» σημειώνει ο Χατζής στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι από τούδε και στο εξής η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.

«Ο Στουρνάρας ήταν πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και πολύ συχνά εμφανίζεται από τα ελληνικά μίντια ως ένας άνθρωπος πίσω από τον οποίο θα μπορούσαν να συστρατευθούν οι κεντροαριστεροί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκρηκτικό» κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία – Με 30 υπογραφές και χωρίς κριτήρια οι υποψηφιότητες

Πολεμικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Το κείμενο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου...

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Φόρτωση άρθρων...