Πέμπτη
12 Σεπτεμβρίου 2024

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει για τα F-35 και τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα S-100

Πολιτική
Tags: ΚΥΣΕΑ

Την Τρίτη (16/07/2024) στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στο αυριανό (16/07/2024) ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συζητηθούν τα προγράμματα των αμερικανικών stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 και των μη επαδρωμένων ελικοπτέρων S-100.

Σύμφωνα με το Onalert.gr, η αγορά τεσσάρων καινούργιων μη επανδρωμένων ελικοπτέρων Camcopter S-100 πέρασε στα τέλη Ιουνίου από την αρμόδια για τα εξοπλιστικά προγράμματα επιτροπή της βουλής και πήρε τον δρόμο προς το ΚΥΣΕΑ για το τελικό «πράσινο» φως.

Τα S-100 θα επιχειρούν μαζί με τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60 «Romeo» πάνω από τις FDI, σηκώνοντας μια «απροσπέλαστη» ασπίδα γύρω από τις νέες υπερσύγχρονες φρεγάτες του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Αυτά που θέλει να εφαρμόσει η Γερμανία είναι κόντρα στο σύμφωνο μετανάστευσης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, τοποθετήθηκε για ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό και την ασ...

Χριστοδουλίδης: Πρόοδος για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου και Ελλάδας -Συνάντηση με Μητσοτάκη στις 19 Σεπτεμβρίου

Για πρόοδο στις συζητήσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ με τον αγωγό Great Sea Interconnector (GSI) έκανε λόγο ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις του σε ...

Φόρτωση άρθρων...