Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Τουσκ: Χρειαζόμαστε κοινή ευθύνη για την ασφάλειά μας - Γι' αυτό προτείναμε την ασπίδα αεράμυνας με τον Μητσοτάκη

«Όλοι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαβαίνουν ότι η κοινή ευθύνη για την ασφάλειά μας είναι κάτι που χρειαζόμαστε σήμερα, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να προτείνω την πρωτοβουλία για ασπίδα αεράμυνας μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο».

Απαντώντας σε ερώτηση για την Τζόρτζια Μελόνι, ο Ντόναλντ Τουσκ επισήμανε: «Κανείς δε σέβεται περισσότερο την Ιταλία και την Τζόρτζια Μελόνι περισσότερο από μένα».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξήγησε ότι υπάρχει «παρανόηση» σε σχέση με το ότι υπήρξε αποκλεισμός ηγετών μεταξύ των οποίων η Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Κάποιες φορές χρειαζόμαστε σε συγκεκριμένες πολιτικές πλατφόρμες να διευκολύνουμε τη διαδικασία», είπε ο Πολωνός Πρωθυπουργός.

«Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες σε αυτή την πολιτική πλατφόρμα, αλλά αυτό είναι μόνο για να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Η απόφαση εναπόκειται στην κυρία Μελόνι και τους άλλους ηγέτες», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη – Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη

«Δεν έχει διαφορές καταγεγραμμένες στο χαρτί, σχεδόν με κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης. Τώρα ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος το 2023. Λέω ότι υπάρχει περιθώριο ν...

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την στήριξη της Aυτοδιοίκησης

Στα βήματα που έχουν γίνει από την Kυβέρνηση όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Aυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρε...

Κάτρινης για πρόταση Ανδρουλάκη: Είμαι υπέρ του διαλόγου – Μπορούν να γίνουν δύο debate

Στην πρόταση για ανοιχτό debate μεταξύ των υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης. Α...

Φόρτωση άρθρων...