Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Τριμερής συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν και Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη

Πολιτική

Τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη αναμένεται να έχουν την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο κ. Χριστοδουλίδης με τον κ. Μακρόν, σύμφωνα με τη Λευκωσία.

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης – Μακρόν συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τυχόν περαιτέρω αποσταθεροποίηση «και επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή και συζήτησαν τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης».

«Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας (Great Sea Interconnector), στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αυτό και εταιρείας Γαλλικών συμφερόντων. Και οι δυο υπογράμμισαν τη σημασία του εν λόγω έργου κοινού ενδιαφέροντος ως προς την υλοποίηση των ενεργειακών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε επίσης αναφορά και στην επικείμενη Σύνοδο Ηγετών του Med9, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 11 Οκτωβρίου, και στην οποία θα συμμετάσχει και ο Εμανουέλ Μακρόν. .

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λετυμπιώτη

Ο Προέδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας @PresidentCYP @Christodulides είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της 🇫🇷 Γαλλίας κ. Emmanuel Macron. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασαν την κοινή τους ανησυχία για ενδεχόμενη περαιτέρω αποσταθεροποίηση και επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή και συζήτησαν τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας (Great Sea Interconnector), στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αυτό και εταιρείας Γαλλικών συμφερόντων. Και οι δυο υπογράμμισαν τη σημασία του εν λόγω έργου κοινού ενδιαφέροντος ως προς την υλοποίηση των ενεργειακών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε και η πραγματοποίηση κοινής συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη, του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου Macron στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε επίσης αναφορά και στην επικείμενη Σύνοδο Ηγετών του Med9, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 11 Οκτωβρίου, και στην οποία θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος Macron.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σακελλαροπουλου: Η μετάβαση στον νέο κόσμο της εργασίας δεν θα είναι επιτυχής αν δεν συνοδεύεται από αποτελεσματική προστασία

«Η μετάβαση στον νέο κόσμο της εργασίας δεν μπορεί να είναι επιτυχής αν δεν συνοδεύεται από αποτελεσματική προστασία έναντι των κινδύνων» είπε η ΠτΔ. «Από διάλογο με τους κοινων...

Φόρτωση άρθρων...