Για «αντικαταστατική και παράτυπη» απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Μετά την αντικαταστατική και παράτυπη» απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη αναδείχθηκε η πλήρης ανικανότητα των στελεχών που απέμειναν για να διαχειριστούν τα αυτονόητα της λειτουργίας ενός κόμματος. Βιάστηκαν να καθαιρέσουν τον πρόεδρο από την ίδια μέρα της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου οι εξουσίες παραμένουν στο σύνολό τους μέχρι την επανεκλογή ή την αντικατάστασή του. Ο κ. Κασσελάκης τυπικά είναι ακόμη πρόεδρος», πρόσθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι «νομικώς διάτρητη η ανατροπή Κασσελάκη».

«Πράξη ακραίας ανευθυνότητας να δίνουμε στην κοινωνία την εικόνα ενός διαλυμένου κόμματος που παραπαίει από τα φωνασκούντα μέλη όταν υπάρχει η προφανής λύση της συνταγμένης λειτουργίας του κόμματος όπως την προβλέπει ο νόμος, το Σύνταγμα και το καταστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο μέχρι την επανεκλογή ή την αντικατάστασή του», πρόσθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη.