Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Βατερλό Τσίπρα στην Βουλή - Επικράτησε κατά κράτος ο Κυριάκος

Πολιτική

Με αίσθημα κανοποίησης υποδέχονται σήμερα στην Πειραιώς την «επομένη» της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν μέχρι και χθες αργά το βράδυ «άκρως επιτυχημένη» την εμφάνιση Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι επικράτησε κατά κράτος στην κατά μέτωπο σύγκρουση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

«Αντί για ονόματα και διευθύνσεις που προανήγγειλε, ακούσαμε πάλι από τον κ. Τσίπρα τη γνωστή καραμέλα. Ένα αναμάσημα των όσων λέει μέχρι τώρα Καμία πρόταση, κανένα σχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς, εν αντιθέσει με τον Πρόεδρο της ΝΔ, που κατέθεσε δώδεκα συγκεκριμένες προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς», σημείωνε χθες με νόημα στενός του συνεργάτης.

Για τη ΝΔ, επομένως, «στόχος επετεύχθη», εφόσον κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποκαλύφθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το επιτελείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού θεωρεί ότι ο πρόσφατος διαγωνισμός «όχι μόνο δε βγήκε στην Κυβέρνηση», αλλά, αντιθέτως , «οι πρόσφατες παλινωδίες της, έχουν οδηγήσει στο άνοιγμα της δημοσκοπικής ψαλίδας».

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Πειραιώς δεν προτίθενται ούτε τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε … αλλαγή ατζέντας.

Σε όλες τις μυστικές συσκέψεις, άλλωστε, έχουν πάρει απόφαση να συνεχίσουν να «σηκώσουν» το θέμα μέχρι τέλους, έχοντας το βλέμμα αυτή τη φορά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου αναμένεται να κληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Φόρτωση άρθρων...