Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Βγαίνουν οι κουκούλες για την σκευωρία Novartis

Ελλάδα

Στην άρση του καθεστώτος προστασίας των δυο προστατευόμενων μαρτύρων με τις ονομασίες «Μαξίμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στη σκευωρία της Novartis, προχώρησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτικών που είχαν ενοχοποιηθεί στην υπόθεση της Novartis, αποφασίστηκε έπειτα από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία να αρθεί το καθεστώς προστασίας για τους δύο παραπάνω προστατευόμενους μάρτυρες της εν λόγω υπόθεσης.

Ακόμη, ποφασίστηκε να ανασταλεί και το καθεστώς της προστασίας των δυο αυτών μαρτύρων από ποινικές διώξεις.

Πλέον δεν αποκλείεται μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη πολιτικοί που ενοχοποιήθηκαν ως δωρολήπτες από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους. Eκτός του καθεστώτος προστασίας, αίρεται και ο χαρακτηρισμός και των δύο ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. 

Κατά του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων είχαν στραφεί τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Τα πρόσωπα αυτά ελέγχθηκαν από την τότε Εισαγγελία Διαφθοράς με βάση ισχυρισμούς των εν λόγω μαρτύρων, καθώς και ενός ακόμη ο οποίος δεν τελούσε εδώ και καιρό σε καθεστώς προστασίας, περί εμπλοκής τους σε διακίνηση παράνομων χρημάτων της φαρμακοβιομηχανίας.

Σαμαράς: Ανοίγει ο δρόμος για την αποκάλυψη της σκευωρίας

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του σημειώνει πως πλέον «ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβάρτις».

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβαρτις. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Γεωργιάδης: «Ημέρα δικαίωσης – Το μείζον είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν»

«Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να άρει την προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

«Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη», προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

«Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λοβέρδος: «Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας»

«Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας» αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, o Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να άρει την προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας» έγραψε στο X ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τύρναβος: Συνελήφθη ο γιος της 70χρονης που κατασπάραξαν σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της

Συνελήφθη από το Α.Τ. Τυρνάβου ο 46χρονος γιος της γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο από αγέλη σκύλων που φρόντιζε η οικογένειά της, μέσα στην αυλή του σπιτιού τους, στα Πλατανούλια...

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κω

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κέφαλος στην Κω. Η φωτιά έκαιγε κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία και λίγο πριν τις 16:30 εστάλη ...

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία Ελλάδας – Δυο ιερείς και 5 επιχειρηματίες έκαναν «ξέπλυμα» 3 εκατ. ευρώ σε νυχτερινά κέντρα

Ένας τυχαίος έλεγχος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος φέρεται να οδήγησε στην αποκάλυψη ότι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ έκαναν «φτερά» από το «ταμείο» της Καθολικής Εκκλησία...

Φόρτωση άρθρων...