Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Βίντεο της Ν.Δ. αφιερωμένο στο Ζαγόρι – Τι αναφέρει ο Μητσοτάκης για την ένταξή του στον κατάλογο της UNESCO

«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η πορεία προόδου θα συνεχιστεί και μετά τις Ευρωεκλογές - Θα ξεπερνάμε παθογένειες και θα κατακτάμε συνεχώς υψηλότερους στόχους», τονίζει ο Πρωθυπουργός.

Αφιερωμένο στο Ζαγόρι και τις προσπάθειες που έκανε η Κυβέρνηση για να ενταχθεί και επίσημα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι το δεκάλεπτο βίντεο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές.

Στο βίντεο που δεσπόζουν εντυπωσιακά πλάνα από τα πετρόχτιστα σπίτια του Ζαγορίου φιλοξενούνται και δηλώσεις κατοίκων για τη σημαντική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του τόπου ως Μνημείο παγκόσμιου βεληνεκούς.

Πρωταγωνιστής στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιοδεύει στα χωριά, περιγράφει τις ομορφιές του και υπογραμμίζει ότι ακόμα μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που δόθηκε το 2019, έγινε πράξη.

«Με την εκλογή μου ως πρωθυπουργός το 2019 υποσχέθηκα να κάνω ό,τι μπορώ για να αναγνωρισθεί από την UNESCO το απαράμιλλο αυτό φυσικό και ανθρωπογενές κάλλος», τονίζει ο Πρωθυπουργός.

«Ο τόπος αυτός έχει πια το πέπλο προστασίας της UNESCO, το είπαμε και το κάναμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευρισκόμενος στο Ζαγόρι λίγες ημέρες πριν από τις Eυρωεκλογές.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται αναλυτικά στο σημαντικό έργο της Κυβέρνησης στον τομέα του Πολιτισμού και στα βήματα που έγιναν για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

«Είμαι υπερήφανος, υλοποιούμε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πολιτιστικων υποδομών με περισσότερα από 800 έργα προϋπολογισμού άνω του 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ανάκαμψης», τονίζει ο Πρωθυπουργός.

Το βίντεο κλείνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την ελπίδα του για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον, ενόψει των Ευρωεκλογών. «Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η πορεία προόδου θα συνεχιστεί και μετά τις Ευρωεκλογές. Θα ξεπερνάμε παθογένειες και θα κατακτάμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Για την Ελλάδα μας και τον πολιτισμό μας», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι στο χέρι μας, στις 9 Ιουνίου, να έρθουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Μια δυνατή πατριωτική φωνή που θα γίνεται σεβαστή στις Βρυξέλλες και σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που όλοι μαζί ξεκινήσαμε», προσθέτει ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το δεκάλεπτο βίντεο της Νέας Δημοκρατίας:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: «Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό»

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπε...

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την στήριξη της Aυτοδιοίκησης

Στα βήματα που έχουν γίνει από την Kυβέρνηση όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Aυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρε...

Ο Ανδρουλάκης προτείνει ανοιχτό debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού debate, χωρίς παράλληλους μονολόγους, μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα ...

Φόρτωση άρθρων...