Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Βορίδης: «Η μετάλλαξη Όμικρον θα καθορίσει τις εξελίξεις»

Πολιτική

Για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός τόνισε ότι αν τα μέτρα εφαρμόζονταν άμεσα, υπήρχε ο κίνδυνος να μεταφερθεί το πρόβλημα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι παραδοσιακά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις γιορτές, κάτι που συνέβαλε στην απόφαση να ισχύσουν από το νέο έτος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ANT1, επανέλαβε ότι δεν θα οδηγηθούμε σε νέο lockdown αλλά υπενθύμισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον θα κρίνουν τις εξελίξεις.

Για το μέτρο της τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπάρχει πλάνο για κάθε υπηρεσία με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βγουν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία σε ποσοστό μέχρι 50% ανά οργανική μονάδα.

Οπότε οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία είναι αυτοί που θα καθορίσουν πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα βγουν σε τηλεργασία από την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα, τόνισε ότι «το όπλο απέναντι στον κορωνοϊό είναι το εμβόλιο» και υπενθύμισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ είναι 85% και οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστους.

Επίσης, διευκρίνισε ότι τα μέτρα λαμβάνονται με βάση το αισιόδοξο σενάριο, γιατί αν λαμβάνονταν με βάση το απαισιόδοξο αυτό θα συνεπαγόταν ένα μεγάλο κόστος και οικονομικό, αλλά και στον τομέα των ελευθεριών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: «Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό»

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπε...

Προκλητική επίθεση Τσελίκ στον Δένδια: «Προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις προσπάθειες διαλόγου ενώ προβ...

Φόρτωση άρθρων...