Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Βορίδης κατά Κασσελάκη για την τραπεζική συγχώνευση: Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί

Για το θέμα της συμφωνίας της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα τοποθετήθηκε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «όποιος δεν την θέλει, δεν εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό».

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο OPEN υποστήριξε ότι «επειδή ο κ. Κασσελάκης λέει ότι εμείς εξυπηρετούμε συμφέροντα, αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης».

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν εξυπηρετεί συμφέροντα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά: «Προς Θεού, ο Θεός να μας φυλάξει». Πρόσθεσε ότι «όποιος δεν θέλει αυτή τη συμφωνία δεν εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό».

Ο κ. Βορίδης είπε ακόμη ότι «αν δεν υπήρχε συμφωνία, θα είχαμε κατάρρευση και των δύο τραπεζών, θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων και άλλος επενδυτής με άλλους όρους δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και η ΤτΕ κάνει λόγο ουσιαστική για βέλτιστη συμφωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «γκρινιάζουμε όλοι για το μεγάλο εύρος διαφοράς επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό; Να ο πέμπτος τραπεζικός πυλώνας. Φτιάχνουμε μια ισχυρή τράπεζα που δεν είναι από τις 4 συστημικές προκειμένου να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό και να μπει αυτή η τράπεζα διεκδικητικά και ανταγωνιστικά και θα μειώσει τα επιτόκια και τις προμήθειες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: «Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό»

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπε...

Ο Ανδρουλάκης προτείνει ανοιχτό debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού debate, χωρίς παράλληλους μονολόγους, μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα ...

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη – Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη

«Δεν έχει διαφορές καταγεγραμμένες στο χαρτί, σχεδόν με κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης. Τώρα ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος το 2023. Λέω ότι υπάρχει περιθώριο ν...

Φόρτωση άρθρων...