Για το θέμα της συμφωνίας της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα τοποθετήθηκε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «όποιος δεν την θέλει, δεν εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό».

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο OPEN υποστήριξε ότι «επειδή ο κ. Κασσελάκης λέει ότι εμείς εξυπηρετούμε συμφέροντα, αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης».

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν εξυπηρετεί συμφέροντα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά: «Προς Θεού, ο Θεός να μας φυλάξει». Πρόσθεσε ότι «όποιος δεν θέλει αυτή τη συμφωνία δεν εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό».

Ο κ. Βορίδης είπε ακόμη ότι «αν δεν υπήρχε συμφωνία, θα είχαμε κατάρρευση και των δύο τραπεζών, θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων και άλλος επενδυτής με άλλους όρους δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και η ΤτΕ κάνει λόγο ουσιαστική για βέλτιστη συμφωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «γκρινιάζουμε όλοι για το μεγάλο εύρος διαφοράς επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό; Να ο πέμπτος τραπεζικός πυλώνας. Φτιάχνουμε μια ισχυρή τράπεζα που δεν είναι από τις 4 συστημικές προκειμένου να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό και να μπει αυτή η τράπεζα διεκδικητικά και ανταγωνιστικά και θα μειώσει τα επιτόκια και τις προμήθειες».