Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Βουλή: Ξανά εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών ο Μιχάλης Χουρδάκης

Στη θέση του εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων ορίζεται ο βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, με αναπληρωτή του τον βουλευτή Γιάννη Δημητροκάλλη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ενημέρωσε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων (ΔτΠ) ότι για την παραπάνω εξέλιξη.

Τον Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπροσώπου τους στη ΔτΠ υπέδειξαν με επιστολές τους επτά βουλευτές, τέσσερις πρότειναν για τη θέση τον βουλευτή Παύλο Σαράκη, ενώ τρείς απείχαν της διαδικασίας έκφρασης γνώμης.

Αντίθετα, τον Γιάννη Δημητροκάλλη για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη ΔτΠ πρότειναν συνολικά πέντε βουλευτές, τέσσερις υπέδειξαν τον Μιχάλη Γαυγιωτάκη, ενώ πέντε δεν εξέφρασαν άποψη.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που υποστήριξαν τον Μιχάλη Χουρδάκη εκτός του ιδίου ήταν οι: Αρετή Παπαϊωάννου, Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημτροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Μάριος Σαλμάς και Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τον Γιάννη Δημητροκάλλη ως αναπληρωτή του Μιχάλη Χουρδάκη, εκτός του ιδίου πρότειναν οι: Μιχάλης Χουρδάκης, Γιώργος Μανούσους και Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Παύλος Σαράκης έλαβε επιστολές υποστήριξης από τους: Μιχάλη Γαυγιωτάκη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Γιώργο Ασπιώτη. Ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης υποδείχθηκε για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου από τους Παύλο Σαράκη, Κωνσταντίνο Κατσιβαρδά και Γιώργο Ασπιώτη.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αφού είναι άνω των πέντε, δικαιούνται να έχουν εκπρόσωπο στη ΔτΠ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βούτσιτς: Η επίσκεψη Μητσοτάκη-Τουσκ στο Βελιγράδι αναπτέρωσε την ελπίδα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Iδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από τη συνάντηση που είχε με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Πολωνίας, Κυριάκο Μητσοτάκ...

Χρυσοχοΐδης: Την ερχόμενη εβδομάδα παρουσιάζεται η εφαρμογή Save Youth κατά της βίας ανηλίκων

Η αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων, σε συνδυασμό με την αγριότητα των επεισοδίων αυτών, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποτελεί πρώτι...

Κύκλοι των «87»: «Ο έκπτωτος πρόεδρος κινείται πλέον ανοιχτά αντιπαραθετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι «87» άφησαν νέες αιχμές κατά του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη. Κύκλοι των «87» κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη για «έτοιμο το...

Φόρτωση άρθρων...