Στις 21 Δεκεμβρίου 2013 ο τότε πρωθυπουργός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Βύρωνα Πολύδωρα.
Προηγήθηκε η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον κ. Πολύδωρα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, για την οποία είχε προϊδεάσει με δηλώσεις του την Παρασκευή.
Ένα "όχι" που έλαβε το θερμό χειροκρότημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Η Συγγρού είχε άλλωστε προειδοποιήσει τους βουλευτές της ΝΔ με διαγραφή εάν διαφοροποιούνταν από την επίσημη γραμμή του κόμματος σε σχέση με τα δυο νομοσχέδια (ΕΝΦΙΑ και πλειστηριασμούς). Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ;
Μόλις τον Νοέμβριο του 2013 χαρακτήρισε τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τιμωρό των δύσμοιρων "νοικοκυραίων" και τον κατηγόρησε ότι απαλλοτριώνει την ακίνητη περιουσία αλά Λένιν.
Ο Βύρωνας Πολύδωρας στις 15 Φεβρουαρίου του 2006 έγινε υπουργός Δημόσιας Τάξης. Διατήρησε τη θέση του ως το 2007.
Μερικούς μήνες μετά, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, ένας φοιτητής... σκόνταψε σε μια ζαρντινιέρα. Είναι η περίφημη υπόθεση της "ζαρντινιέρας" στη Θεσσαλονίκη.
Ζούμε όμως στην εποχή του Ίντερνετ. Έτσι, το σχετικό βίντεο έγινε μάρτυρας του ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς.
"Είναι παράξενο και άξιο απορίας πώς κάθε φορά έπειτα από μία μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας έρχεται κάποια κλωτσιά από τη Θεσσαλονίκη να μειώσει την επιτυχία", είχε πει ο Β. Πολύδωρας προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Λίγους μήνες μετά, στο ΑΤ Ομόνοιας μετανάστες αποφάσισαν να... παίξουν ξύλο μεταξύ τους αφού προηγουμένως "απήγαγαν" ο ένας τον άλλο. "Οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον". Ακόμα μια ατάκα του πρώην υπουργού που έμεινε στην ιστορία.
Εντελώς αντίθετο ήταν όμως πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Δεγαΐτη, του οποίου η έρευνα έδειξε πως το καλοκαίρι του 2005 όντως έγιναν απαγωγές Πακιστανών, με δράστες όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών.
"Σας είπα και σας το λέω για μία ακόμα φορά ότι η παραίτηση μου είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και τώρα και ανά πάσαν ώρα. Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω. Τι είμαι, ο ευτυχισμένος μετά από τριάντα χρόνια βουλευτίας να πάω να κάνω τον κυματοθραύστη για να μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι εγώ είμαι ο άνθρωπος της βίας ή των ατυχών φραστικών διατυπώσεων;". Η παραίτηση του τότε, δεν έγινε δεκτή.
Ακόμα ένα βίντεο αποδείκνυε την βάναυση συμπεριφοράς της αστυνομίας κατά μεταναστών στο Α.Τ. Ομόνοιας. την οποία δεν καταδίκασε ποτέ το αρμόδιο υπουργείο.
"Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων". Ήταν 27 Αυγούστου του 2007.
Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας σχολίασε με αυτό τον τρόπο την καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που κατέκαψαν την Ελλάδα.
Ο ίδιος είχε κάνει άλλωστε λόγο για "ασύμμετρη απειλή", αναφέροντας ότι στις έρευνες που είχαν διεξαχθεί είχε πάρει μέρος η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εξετάζοντας τις ενδείξεις, τις μαρτυρίες και τα ευρήματα.
Ακόμα μια κίνηση που του χρεώθηκε, ήταν το "άνοιγμα" του στη Χρυσή Αυγή. Οι δηλώσεις του έγιναν τον Ιούλιο του 2013.
"Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα", είχε πει.
Ερωτηθείς, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει για το εάν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ακόμη και με την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής απάντησε: "Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από ένα εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης".
"Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου;". Και ακόμα μια φορά ειχε προκαλέσει με τη στάση του.