Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής επανέρχεται μετά την ερώτηση που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στα μέσα Ιουλίου και για την οποία η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου υπήρξε ασαφής και χωρίς συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της ενιαίας κάρτας που θα επέτρεπε στα οχήματα των ατόμων με αναπηρία να διέρχονται των διοδίων όλης της χώρας ελεύθερα, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω ρύθμιση έχει ψηφιστεί εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια. 

Ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία, ο  κύριος λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε η λύση της έκδοσης νέας κάρτας είναι η  μη περαιτέρω επιβάρυνση των  ατόμων με αναπηρία με  χρήση πολλαπλών καρτών».

«Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την μη εφαρμογή της συγκεκριμένης ψηφισμένης ρύθμισης και παράλληλα την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει στα άτομα με αναπηρία η χρόνια αναμονή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

- Με ποιον τρόπο θα επιταχυνθεί η διαδικασία εφαρμογής της ενιαίας κάρτας,  για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία, από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της Χώρας, με ενιαίο τρόπο;

- Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να διευκολύνετε την απρόσκοπτη κίνηση των αναπήρων- όχι μόνο στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, αλλά και στους δρόμους της Χώρας στο σύνολό τους;

- Ποια μέτρα  σκοπεύετε να  εφαρμόσετε, ώστε μία παροχή που ανακοινώνεται και ψηφίζεται  από το Κράτος στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής να μην καθυστερεί ως συνήθως στην εφαρμογή της,  επί της ελάφρυνσης ειδικών ομάδων πολιτών, που αναμένουν επί μακρόν;», προσθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.