Παρασκευή
25 Οκτωβρίου 2024

Χρηστίδης: Νιώθω τυχερός που γνώρισα και συνεργάστηκα με την Φώφη Γεννηματά

«Αισθάνομαι τιμή για όσα έζησα δίπλα της», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε άρθρο του αναφέρεται στη Φώφη Γεννηματά, της οποίας υπήρξε στενός συνεργάτης.

Το άρθρο του Παύλου Χρηστίδη στα parapolitika.gr:

«Η Φώφη, στην οποία οφείλουμε την ύπαρξή μας. Προσωπικά, αλλά κυρίως συλλογικά, χρωστάμε πολλά στην Φώφη Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, την κρίσιμη, όμως, στιγμή κρατήθηκε στη ζωή από την Φώφη Γεννηματά. 

Όταν όλοι απαξίωναν το ΠΑΣΟΚ και διαβεβαίωναν ότι το Κίνημα του ελληνικού λαού ολοκλήρωσε τον ιστορικό του κύκλο, η Φώφη Γεννηματά σήκωσε ανάστημα, υπενθύμισε σε όλους τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και έδειξε τον δρόμο της ανασυγκρότησης, έβαλε τις βάσεις της πολιτικής αυτονομίας, έκανε πράξη την ενότητα και την ανανέωση. 

Πάντα ανθρώπινα, πάντα με συναίσθημα, με θεμέλιο τις αξίες και τα ιδανικά που ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ έφερε σταθερότητα, δίδαξε ήθος και συνέπεια, διαμόρφωσε ένα νέο πολιτικό υπόδειγμα. 

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα επιστρέφει, απαλλαγμένο από πρακτικές που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό, στελεχωμένο με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και όχι να κερδίσουν από την πολιτική. 

Διαμορφώνουμε την πολιτική μας πρόταση βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το δημόσιο συμφέρον, το καθήκον και την ευθύνη. 

Αξίες που μας υπενθύμισε η Φώφη Γεννηματά και που φρόντισε να ενστερνιστούν όλοι ως σύνολο ακόμα και όταν υπήρχαν διαφωνίες. Το ΠΑΣΟΚ γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής διότι η Φώφη Γεννηματά έδειξε ότι η πολιτική ευθύνη είναι σημαντική ακόμα και όταν δεν διαχειρίζεσαι κυβερνητικές ευθύνες. 

Διότι απέδειξε ότι ακόμα και ως αντιπολίτευση μπορείς να αναλάβεις πρωτοβουλίες για τον Έλληνα και την Ελλάδα.

Η Φώφη Γεννηματά μας έδειξε ακόμη την αξία της συμμετοχής, την κουλτούρα της συμπερίληψης, την ανθρώπινη ηγεσία, το ιδανικό της συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων και την πολλαπλασιαστική δύναμη του αθροίσματος των μεμονωμένων ατόμων. 

Προσωπικά, δεν φτάνει ένα άρθρο, ούτε ίσως ένα βιβλίο για να γράψω όσα πιστεύω και νιώθω για εκείνη. 
Αν, όμως, έπρεπε να επιλέξω τα χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίζω πάντα μαζί με την ενσυναίσθηση και το χαμόγελό της ακόμα και στα δύσκολα, στα ανέφικτα, αυτό θα ήταν η αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος, του εθνικού συμφέροντος. 

Για την Γεννηματά, η Ελλάδα ήταν πρώτα από όλα, ο Έλληνας ήταν το ενδιαφέρον της. Και σήμερα, αυτή η αίσθηση είναι απαραίτητη για όσα ζουν οι Έλληνες. Μόνο με πολιτικούς που νιώθουν την αγωνία των πολιτών, μπορούν οι Έλληνες να αποκτήσουν και πάλι χαμόγελο, να φύγουν από τη μιζέρια, να δούμε αισιόδοξους στόχους και να συγκροτήσουμε και πάλι κράτος, χώρα, κοινωνία, οικονομία, όπως ακριβώς η Φώφη δούλεψε στο ΠΑΣΟΚ και πέτυχε, όχι απλώς να το κρατήσει στη ζωή, αλλά να του δώσει δύναμη να μεγαλώσει και δυναμική να εξελιχθεί. 

Νιώθω τυχερός που γνώρισα και συνεργάστηκα με την Φώφη Γεννηματά και αισθάνομαι τιμή για όσα έζησα δίπλα της. Σήμερα, είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στο όραμά της για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ανθρώπους στο περιθώριο, αποκλεισμένους. 

Με το υπόδειγμα της ζωής της, φώτισε έναν δρόμο, όταν όλα έμοιαζαν μάταια. Και αυτόν τον δρόμο, που ανοίγεται σήμερα μπροστά μας, διάπλατα, πρέπει να τον διαβούμε, με τις αξίες που εκείνη μας κληροδότησε: ήθος, ενσυναίσθηση, τόλμη».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Προμηθεύτηκε το self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου – «Η πρόληψη σώζει ζωές»

Το self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», προμηθεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το πρωί ...

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα

«Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό.

Φόρτωση άρθρων...