Στην ανάγκη, απόψε, στην τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, να ακουστεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο από τον καθένα τους για την ανασυγκρότηση, την ενίσχυση και τη διεύρυνση του κόμματος, αναφέρθηκε ο βουλευτής Παύλος Χρηστίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm και τον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη.

«Περιμένω ένα σχέδιο, όχι μόνο για τον τελικό στόχο αλλά και για το πως θα φτάσουμε σε αυτόν. Σήμερα είναι μια χρυσή ευκαιρία για όλους να τοποθετηθούν και για τα πρόσωπα με τα οποία θα είναι μαζί, τις ομάδες οι οποίες διαμορφώνονται και οι οποίες δίνουν πια τις νίκες. Δεν υπάρχει η περίοδος η οποία είχε Μεσσίες και ανθρώπους που μπορεί να άλλαζαν το πολιτικό σκηνικό με μια κίνησή τους. Ο κόσμος έχει τσουρουφλιστεί, τα τελευταία χρόνια, από τις πολιτικές και τις κομματικές επιλογές. Επομένως, στο νέο πολιτικό σκηνικό που αναπτύσσεται, μετά τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, χρειάζεται σχέδιο ρεαλιστικό, το οποίο ο πολίτης που σε βλέπει να το καταλαβαίνει και να το εισπράττει».

Ο Παύλος Χρηστίδης εστίασε στην ανάγκη που εκφράζει η ελληνική κοινωνία να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, τονίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να γίνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πολιτικού σκηνικού.

«Πιστεύω ότι και σήμερα στο debate θα υπάρξει μία δέσμευση όλων των υποψηφίων ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και για λόγους συμβολισμού, αλλά κυρίως για λόγους ουσίας. Διότι όλοι μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά στη φυσιογνωμία της παράταξης μαζί με χιλιάδες ακόμα κόσμου που έχει ανάγκη μια άλλη πρόταση».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ο αρχηγός, που θα εκλεγεί, θα πρέπει να κρατήσει το πολιτικό του σχέδιο από την αρχή μέχρι το τέλος με την καλύτερη δυνατή διαδικασία και πρόσθεσε ότι οι μάχες δίνονται τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή διαρκώς.

«Το πιο σημαντικό είναι, όταν έρχονται πολιτικά ζητήματα, για παράδειγμα μέσα στη Βουλή, ο αρχηγός να είναι σε θέση να είναι πιστός σε ένα σχέδιο το οποίο έχουν εγκρίνει οι πολίτες, να είναι πιστός σε αυτό το όραμα το οποίο έχει η παράταξη. Αυτό, το οποίο μας στοίχισε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, είναι ότι όλη αυτή η συζήτηση, η οποία αφορά μεγάλες πολιτικές αλλαγές και μεγάλες πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δεν υποστηρίχθηκε από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τις κρίσιμες στιγμές, με τον σωστό τρόπο. Επομένως, είτε μέσα είτε έξω από τη Βουλή, εάν κάποιος θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην παράταξη, είναι δεδομένο ότι μπορεί να το κάνει».

Κατέληξε λέγοντας ότι οι προκλήσεις για την παράταξη θα ξεκινήσουν μετά το πέρας της εσωκομματικής διαδικασίες και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. «Είναι σημαντική η συμμετοχή, θέλουμε να έρθει χιλιάδες κόσμου και θα έρθει χιλιάδες κόσμου. Το βασικό ζήτημα είναι μετά τις 13 Οκτωβρίου να σχεδιάσουμε το πως θα προχωρήσουμε».