Πέμπτη
10 Οκτωβρίου 2024

Χρυσοχοΐδης: Σύντομα καλά νέα για τα βαρέα και ανθυγιεινά των ενστόλων

Πολιτική

«Στην κυβέρνηση γίνονται συσκέψεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά των ενστόλων, που στη δική μου περίπτωση είναι οι αστυνομικοί. Υπάρχουν σκέψεις στο τραπέζι για τα κυρίαρχα αιτήματά τους. Θα υπάρξουν καλά νέα. Θα ανακοινωθούν σύντομα» αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1  και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ερωτηθείς για την έξαρση των περιστατικών βίας ανηλίκων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι έχει σημειωθεί αύξηση 30% στις συλλήψεις στις επιθέσεις ανηλίκων, ενώ επεσήμανε και ότι έχουμε αύξηση 170% στην ενδοοικογενειακή βία.

«Πριν τις μεταναστευτικές ροές είναι τα θέματα ανασφάλειας της χώρας» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τους φόβους νέας έντασης στο Μεταναστευτικό. «Τεράστια η απόσταση που διανύθηκε στον Έβρο τα τελευταία χρόνια. Η αστυνομία και ο στρατός σε άριστη συνεργασία. Η δουλειά για τη φύλαξη συνόρων είναι υποδειγματική, υπάρχει κεκτημένο know how» σημείωσε.

«Τείχος στον Έβρο χρειάζεται και επέκταση και προσωπικό» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Αναλαμβάνουν και νέοι συνοριοφύλακες. Συνεχώς υπάρχουν μπλόκα στην Εγνατία Οδό για τους μετανάστες».

Ερωτηθείς για τις κάμερες ανέφερε: «Η αστυνομία είναι έτοιμη για ό,τι της ζητηθεί για τις κάμερες. Οι κάμερες είναι αναγκαίες και για την επιτήρηση. Για τις παραβάσεις είναι της περιφέρειας Αττικής. Θα τοποθετηθούν 800 για παραβάσεις και 1000 για την αστυνομία.

Για τη συζήτηση για τη Μέση Ανατολή ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «η Ελλάδα στο παλαιστινιακό αναγνωρίζει το έχουν δικό τους κράτος και το Ισραήλ κράτος με ασφάλεια. Πρέπει να έχουμε υψηλό αίσθημα ετοιμότητας και επιφυλακής. Ναι φυλάσσονται και στόχοι και η χώρα. Είμαστε front line».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος για Κασσελάκη: Θεωρώ αδιανόητο να είναι υποψήφιος κάποιος που έχει κάνει εξώδικο στο κόμμα

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σημερινή...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι: Σταθερή η στήριξη της Ελλάδας στη Ουκρανία

Με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπ...

Μισό βήμα πίσω από Κασσελάκη για το εξώδικο: «Δεν θα ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά» – Ζητά έρευνα για το πόθεν έσχες

Περίπου μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Το ραντεβού προέκυψε κατόπιν καλέσματος του κ. Πολάκη σε...

Φόρτωση άρθρων...