Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

Άντε, ώρα να πάνε σπίτια τους οι …Γκρίζοι Λύκοι

Ήταν πρόωροι τελικοί όσο κλισέ και να ακούγεται. Ματσάρες ήταν; Όχι, γιατί πολύ απλά είναι τέτοια η κρισιμότητα των παιχνιδιών που το θέαμα θυσιάζεται στο βωμό του φόβου και της πρόκρισης.

Οι Ισπανοί είχαν και χθες το κάτι παραπάνω, και όχι μόνο αγωνιστικά. Οι Γερμανοί μπορούσαν να κερδίσουν πέναλτι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, όμως Τέιλορ και VAR τους γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη. 

Έτσι τα «πάντσερ» έγιναν η πρώτη γηπεδούχος ομάδα που αποκλείεται στη φάση των προημιτελικών ενός Euro. Τώρα, οι «φούριας ρόχας» πάνε στον ημιτελικό της Τρίτης με πολλές απουσίες (τιμωρημένοι – τραυματίες), όμως λύσεις έχουν στον πάγκο. 

Από την άλλη, οι Γάλλοι έγραψαν ιστορία, ως η πρώτη ομάδα που φτάνει στα προημιτελικά χωρίς να πετύχει κανονικό γκολ σε πέντε παιχνίδια. Σκόραρε δύο αυτογκόλ και ένα πέναλτι! 

Για τους Πορτογάλους τα γράψαμε: Αν ο Μαρτίνεθ διαχειρίζονταν λίγο διαφορετικά τον Ρονάλντο, τότε η ομάδα τους θα είχε σίγουρα καλύτερη τύχη, που μπορεί να έφτανε έως την κατάκτηση του τροπαίου. 

Και μία σημείωση πριν πάμε στα σημερινά. Ο Κριστιάνο είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος ποδοσφαιριστής, που είχαμε την τύχη να ζήσουμε από το 2003 έως και σήμερα και η παρουσία του στα γήπεδα της Γερμανίας δεν ακυρώνει ούτε σπιθαμή από το ποδοσφαιρικό μεγαλείο αυτού του σπάνιου ηγέτη. 

Οι Ολλανδοί το βράδυ πρέπει απλά και μόνο να κάνουν το χρέος τους. Η Τουρκία πολύ ήταν που έφτασε μέχρι εδώ και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα πάρει αύριο το αεροπλάνο του γυρισμού μαζί με τον Ερντογάν για την Άγκυρα. Το μόνο ζητούμενο είναι το εύρος και ο τρόπος της πρόκρισης των ανώτερων «οράνιε».

Το απογευματινό ματς έχει περισσότερο ζουμί. Οι Ελβετοί έδειξαν μέχρι τώρα πιο πειθαρχημένη ομάδα, αλλά η Αγγλία από την άλλη αν και δεν έχει κατακτήσει Euro είναι τεράστιο μέγεθος και πρέπει να το δείξει στο χορτάρι. Δηλαδή αν ο Σάουθγκεϊτ βάλει λίγο «αλατοπίπερο» σε αυτή την άνοστη σούπα που σέρβιρε μέχρι τώρα στους φιλάθλους τότε έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Στο δια ταύτα: Δύο άσσοι στους σημερινούς προημιτελικούς. Επίσης, καλό ποντάρισμα φαίνεται στα μάτια μου το Over 4.5 κάρτες στο παιχνίδι Ολλανδία – Τουρκία. Επίσης, anytime σκόρερ o Χάρι Κέιν και θεωρώ σχεδόν σίγουρο πέναλτι στον αγώνα σε ένα ή και στα δύο σημερινά παιχνίδια.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...