Τρίτη
24 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτά είναι τα εξασφαλισμένα έσοδα του Ολυμπιακού από το Europa League

Ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει τα ταμεία του ήδη με ένα σημαντικό ποσό πριν καν ξεκινήσει να παίζει στο Europa League, ενώ μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τα έσοδά του κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης

Αθλητισμός

Την ερχόμενη Πέμπτη (26/9, 22:00) ο Ολυμπιακός ξεκινάει το ταξίδι του στη League Phase του Europa League.

Ο κάτοχος του Conference League ήταν ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που δεν συμμετείχε στα προκριματικά κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης φέτος, λόγω της κατάκτησης του τροπαίου τον περασμένο Μάιο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρώτος αντίπαλος στο φετινό, ανανεωμένο Europa League είναι η Λιόν στη Γαλλία, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το πώς θα πάρει η ομάδα του ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα χρήματα έχει βάλει ήδη στα ταμεία του ο Ολυμπιακός από τη συμμετοχή του στη League Phase του Europa League και πόσα χρήματα μπορεί να αποκομίσει από τη φετινή του πορεία στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι», μόνο και μόνο με τη συμμετοχή τους στη League Phase της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έχουν εγγυημένα έσοδα που ανέρχονται στα 4.310.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε δύο δόσεις (4.140.000 ευρώ για αρχή και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 170.000 ευρώ).

Από εκεί και πέρα, σε κάθε ματς από τα οκτώ που θα δώσουν οι Κυπελλούχοι Ευρώπης στη League Phase του Europa League, μπορούν να προσθέτουν στα ταμεία τους 450.000 ευρώ σε κάθε νίκη τους και 150.000 ευρώ σε κάθε ισοπαλία.

Επίσης, κάθε σύλλογος θα πάρει ένα μπόνους ανάλογα με τη θέση στην οποία θα τερματίσει στην ενιαία βαθμολογία της League Phase. Ο 36ος θα λάβει μία «μετοχή» αξίας 75.000 ευρώ. Ο 35ος δύο μετοχές (75.000Χ2) και πάει λέγοντας. Όσο πιο ψηλά τερματίσει ο Ολυμπιακός, τόσα περισσότερα χρήματα θα βάλει στο ταμείο του.

Επιπρόσθετα, οι σύλλογοι που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 της League Phase θα λάβουν ακόμη 600.000 ευρώ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-16 θα προσθέσουν στα ταμεία τους 300.000 ευρώ. Προφανώς, τα έσοδα είναι ακόμη μεγαλύτερα στις φάσεις των νοκ-άουτ του Europa League.

  • Πρόκριση στα playoffs: 300.000 ανά ομάδα
  • Πρόκριση στη φάση των 16: 1.750.000 ανά ομάδα
  • Πρόκριση στα προημιτελικά: 2.500.000 ανά ομάδα
  • Πρόκριση στα ημιτελικά: 4.200.000 ανά ομάδα
  • Πρόκριση στον τελικό: 7.000.000 ανά ομάδα

Στον νικητή θα δοθούν επιπλέον 6.000.000 ευρώ.

Το νέο σύστημα τηλεοπτικών δικαιωμάτων της UEFA

Η UEFA έχει διαφοροποιήσει τον τρόπο διανομής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αντικαθιστώντας το market pool με το σύστημα value pillar». Αυτό το πολύπλοκο σύστημα βασίζεται στα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα σε δύο επίπεδα: το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο. Οι ομάδες λαμβάνουν έσοδα από το ποσοστό τηλεθέασης στις χώρες τους, αλλά και από το παγκόσμιο κοινό. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιρροή μιας χώρας στις τηλεοπτικές πωλήσεις, τόσο περισσότερα χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της.

Για παράδειγμα, η Αγγλία είναι συνήθως πρώτη στην κατάταξη, επομένως οι ομάδες της, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ, θα λάβουν τις υψηλότερες μετοχές.

Επιπλέον, θα δημιουργείται και ένα δεύτερο ranking το οποίο θα καθορίζεται από τους βαθμούς 5ετίας του κάθε συλλόγου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...