Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Απογοήτευση η τελετή έναρξης: Μία τελετή Ολυμπιάδας που έγινε σόου

Παρουσία 320.000 θεατών πραγματοποιήθηκε στον Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Μία γιορτή που έγινε σόου και δεν θύμιζε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ προκάλεσε αντιδράσεις. 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς της τελετής έναρξης οι γέφυρες του Σηκουάνα και τα πιο ιστορικά μνημεία του Παρισιού φιλοξένησαν καλλιτέχνες που έντυσαν μουσικά τη βραδιά. 

Οι Γάλλοι επικεντρώθηκαν στα μουσικά και χορευτικά σόου, παρά στην ανάδειξη των αθλητών που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της κορωνίδας του παγκόσμιου αθλητισμού. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε εκτός σταδίου. Πάνω από 8.000 από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου μεταφέρθηκαν με πλοιάρια κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.

Το πρώτο σκάφος που άνοιξε τη ναυτική παρέλαση ήταν αυτό της ελληνικής αποστολής. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κρατούσαν στα χέρια τους τις σημαίες της χώρας μας. Πίσω από το σκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή, ακολούθησε εκείνη των προσφύγων, που στο Παρίσι μετράει 37 μέλη. Ακολουθούν οι άλλες αποστολές αλφαβητικά.

Περισσότεροι από 10.500 αθλητές θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 100 χρόνια από την τελευταία φορά που το Παρίσι διοργάνωσε τους Αγώνες. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη από την Τετάρτη και το πρώτο από τα 329 χρυσά μετάλλια θα απονεμηθεί το Σάββατο.

Την τελετή έναρξης παρακολούθησαν περισσότεροι από 85 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Περίπου 45.000 αστυνομικοί βρίσκονταν στο κέντρο του Παρισιού για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της τελετής, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων επέμβασης. Ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στην κορυφή των κτιρίων κατά μήκος της διαδρομής, ενώ υπάρχει ένα σύστημα κατά των drone.

Έντονες αντιδράσεις για την τελετή έναρξης - Θύμιζε Μουλέν Ρουζ, καμπαρέ του Παρισιού 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τελετή έναρξης που δεν θύμιζε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η γιορτή θύμιζε Μουλέν Ρούζ, καμπαρέ του Παρισιού. 

Κατάλαβαν οι Γάλλοι διοργανωτές ότι διοργανώνουν Ολυμπιακούς Αγώνες;

Καμία σχέση δεν είχε με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Χαμός στα social media για την τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιχείρησαν μια διαφορετική προσέγγιση, ενσωματώνοντας τραγούδια και ένα πολύχρωμο χορευτικό σόου εκτός σταδίου. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση δεν έτυχε της επιδοκιμασίας του κοινού.

Πολλοί χρήστες του «X», αντέδρασαν αρνητικά, σχολιάζοντας πως η τελετή έμοιαζε με «Eurovision», «καρναβάλι του Μοσχάτου» και «σκηνοθεσίες του Γιάννη Δαλιανίδη».

Δείτε live την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Δείτε live την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Δείτε live την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
τελετή έναρξης
τελετή έναρξης

 

Δείτε βίντεο από την τελετή έναρξης: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραολυμπιακοί Aγώνες: Έχασε το πόδι της από καρχαρία και πήρε μετάλλιο λίγους μήνες μετά

«Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον θάνατο, καταλαβαίνεις τι σημαίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή». Για την κολυμβήτρια Αλι Τρούιτ η δεύτερη ευκαιρία ήταν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Φόρτωση άρθρων...