Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Έξι «Έλληνες» στους «16» του Euro

Από τους 14 ποδοσφαιριστές των ομάδων της Super League, οι έξι είναι αυτοί που θα συνεχίσουν τη μάχη τους

Αθλητισμός

Μεγάλη παραμένει η Ελληνική παροικία που συνεχίζει να ζει το όνειρό της στα γήπεδα της Γερμανίας. Η φάση των ομίλων του Euro 2024 ολοκληρώθηκε και γνωρίζουμε τις  ομάδες που θα αγωνιστούν στη φάση των «16». Από τους 14 ποδοσφαιριστές των ομάδων της Super League, οι έξι είναι αυτοί που θα συνεχίσουν τη μάχη τους.

Η Σλοβενία των Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα «νοκ άουτ» του τουρνουά. Στην επομενη φάση βρίσκεται και η Ελβετία του αρχηγού της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Ιστορία έγραψε η Γεωργία, καθώς με τον θρίαμβο επί της Πορτογαλίας προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «16» στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση. Στο ρόστερ του Βίλι Σανιόλ είναι οι Λέβαν Σενγκέλια και Τζεμάλ Ταμπίτζε, οι οποίοι μέχρι τις 30/6 έχουν συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό.

Εκτός EURO 2024 έμειναν η Σερβία των Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νεμάνια Μαξίμοβιτς, η Κροατία του Ντομαγκόι Βίντα, η Πολωνία του Ντάμιαν Σιμάνσκι και η Ουγγαρία του Λάζλο Κλάϊνχαϊσλερ.

Τέλος στην επόμενη φάση πέρασε και η Τουρκία του Σαμέτ Ακαϊντίν, ο οποίος ήταν δανεικός στο δεύτερο μισό της σεζόν από τη Φενέρμπαχτσε στον Παναθηναϊκό.

Οι «Έλληνες» που συνεχίζουν στα «νοκ άουτ»:

Σλοβενία: Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς (Παναθηναίκός)

Ελβετία: Στίβεν Τσούμπερ (ΑΕΚ)
Γεωργία: Λέβαν Σενγκέλια, Τζεμάλ Ταμπίτζε (Παναιτωλικός)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης συνάντησε την Εθνική ομάδα μπάσκετ, πριν το προολυμπιακό τουρνουά -«Να μας κάνετε χαρούμενους» (photos)

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δέχτηκε σήμερα (1/7) η Εθνική ανδρών, στο ξενοδοχείο όπου μένουν οι αποστολές των έξι ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) του Τζόκερ στην κλήρωση 2724 της Τρίτης. Και στη δεύτερη κατηγορία (5) δεν βρέθηκε τυχερός. Δείτε τους τυχερούς αριθμούς και τη...

Φόρτωση άρθρων...