Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Εθνική Ελλάδος: Ποιος θα είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός

Όπως είναι λογικό, έχει ανοίξει ο φάκελος «επόμενος προπονητής» με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Πογέτ

Αθλητισμός

Το τελικό παιχνίδι του  των playoffs για το Euro 2024 κόντρα στη Γεωργία, όπου η Ελλάδα γνώρισε ήττα – αποκλεισμό με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια), ήταν και το τελευταίο που ο Γκουστάβο Πογέτ βρέθηκε στο «τιμόνι» της γαλανόλευκης.

Χρέη ομοσπονδιακού προπονητή, ενόψει και των δύο φιλικών αναμετρήσεων με Γερμανία και Μάλτα που υπάρχουν στο πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας, έχει αναλάβει ο Νίκος Παπαδόπουλος, αλλά η θέση είναι προσωρινή.

Όπως είναι λογικό, έχει ανοίξει ο φάκελος «επόμενος προπονητής» με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Πογέτ.

Διάφορα ρεπορτάζ έχουν φέρει στο προσκήνιο αρκετά ονόματα που θα μπορούσαν να αναλάβουν στη θέση του.

Ένα από αυτά είναι του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα ο τελευταίος που κάθισε στον πάγκο της Ελλάδας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, όταν η «γαλανόλευκη» έφτασε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τις αποδόσεις ο πρώην τεχνικός της Μπεσίκτας είναι δεύτερο φαβορί για να φορέσει ξανά τη φόρμα με το εθνόσημο.

Ένα πρόσωπο που ακουγόταν και που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ελλάδας με την ΑΕΚ (2017-18), είναι εκείνο του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον και επισήμως τη θέση του προπονητή στη Σέρο Πορτένο της Παραγουάης. Πάντως, ο 60χρονος προσφέρεται σε διψήφια τιμή για να διαδεχθεί τον Πογέτ.

Ο Νο.1 υποψήφιος σύμφωνα με τις αποδόσεις να αναλάβει χρέη Ομοσπονδιακού προπονητή είναι ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επανέφερε τους «πράσινους» εκεί που ανήκουν και διεκδίκησε το περσινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

O Σέρβος στα 61 του χρόνια έχει την εμπειρία να οδηγήσει την Εθνική στην επόμενή της προσπάθεια, αρχής γενομένης από το προσεχές Nations League, αλλά και στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και ονόματα «έκπληξη» όπως εκείνο του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στη χώρα μας και ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής του ΠΑΟΚ, ή υπάρχει και ο Άκης Μάντζιος που θα συνεχίσει να κρατάει το «τιμόνι» του Άρη και την ερχόμενη σεζόν.

Μάλιστα υπάρχει και η επιλογή η ΕΠΟ να προτείνει νέο συμβόλαιο, όσο παραμένει χωρίς ομάδα ο Πογέτ και τελικά να παραμείνει στον «γαλανόλευκο» πάγκο, το οποίο μάλιστα προσφέρεται σε απόδοση διψήφια απόδοση, ενώ η «cult» επιλογή του έμπειρου Έλληνα προπονητή, Τάκη Λεμονή δίνει 75.00!

Έχει αξία να αναφερθεί πως ο Γκουστάβο Πογέτ αποτελεί τον 40ο προπονητή που ανέλαβε τα ηνία της «γαλανόλευκης» και τον 15ο που δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

Πρώτος σε συμμετοχές με 106 παιχνίδια, είναι ο Ότο Ρεχάγκελ -που κατά γενική ομολογία είναι και ο πιο επιτυχημένος ομοσπονδιακός. Ακολουθεί ο Αλκέτας Παναγούλιας που σε τρεις θητείες από το 1973 έως και το 1994 έκανε 74 παιχνίδια, ενώ ο Φερνάντο Σάντος είναι τρίτος στη σχετική λίστα με 49 παρουσίες και ο Μίλτος Παπαποστόλου τέταρτος με 46

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...